Testissä Huawei MediaPad M2

Huawei MediaPad M2

Huawei toi tänä syksynä kauppoihin uuden version tutusta MediaPad -tabletistaan. Testasimme MediaPad M2 8″ LTE -mallin, joka asettuu noin 400 euron hintaluokkaan.

MediaPad M2:sta vauhdittaa 2Ghz:n HiSilicon Kirin 930 kahdeksanydinprosessori, minkä ansioista M2 toimi testin aikana sulavasti, eikä sortunut yskimiseen oikeastaan missään tilanteessa. Nopeus on valttia ja Huawei onnistuu pitämään vauhtia yllä niin puhelimissa kuin tableteissakin.

Testilaite oli varustettu 3 gigatavun käyttömuistilla ja 32 gigatavua tallennustilalla,  mikä riittää mukavasti myös median tallennukseen. Jos tila kuitenkin pääsisi loppumaan, niin sen jatkaminen SD-kortilla on helppoa ja halpaa.


Kuvaa

Kahdeksantuumainen Full HD IPS-näyttö toistaa sekä kuvat että videot hienosti ja tekstikin on riittävän terävää luettavaksi vanhoillakin silmillä.

Pystyasennossa käytettäessä M2 saattaa näytön kuvasuhteesta johtuen näyttää hieman pitkältä ja laihalta. Tähän on tosin syynsä, sillä MediaPad on nimensä mukaisesti suunniteltu nimenomaan mediantoistoon ja esimerkiksi elokuvien katselu on tällä kuvasuhteella toimivaampaa, edellyttäen että laite käännetään katselun ajaksi vaakatasoon.

Ääntä

Koska mykkäfilmien aika on kaukana takanapäin, on medialaitteesta saatava ulos myös ääntä. Äänentoistosta vastaa tunnettu hifi-laitevalmistaja Harman/Kardon. Laitteessa olevat kaksi kaiutinta on sijoitettu tabletin lyhyempiin sivuihin, joten vaakatasossa, esim. videoita katsellessa ne asettuvat mahdollisimman kauaksi toisistaan ja tuottavat näin laajemman äänivaikutelman.

Ääni on hyvälaatuista, korkeat ja keskiäänet toistuvat selkeinä. Bassotoisto jää hieman ontoksi, mutta lienee fysiikan lakien vastaistakin odottaa tämänkokoiselta laitteelta mitään jytkettä. Ääni on kuitenkin kokonaisuutena parempaa kuin monessa muussa laitteessa. Testin aikana eräs kilpailevan tuotteen käyttäjä myönsi välittömästi äänet kuullessaan, että ”Kyllä tuossa on paremmat äänet kuin iPadissa.”

Äänipuolelta löytyy vielä SWS-äänenlaajennustoiminto, joka on onneksi kytkettävissä helposti päälle ja pois, sillä musiikin kuuntelussa siitä ei juuri ole apua. Musiikki toistuu luonnollisempana, eikä hajoa ympäriinsä, kun SWS on pois päältä. Elokuvien yhteydessä SWS toimii kuitenkin nätisti ja antaa lisää tilavaikutelmaa äänitehosteille.

Huawei MediaPad M2

Yhteenveto

Yhteyksistä ei juuri ole muuta sanottavaa, kuin että hyvin toimii. LTE-mallissa on WI-FI:n lisäksi myös 3G/4G/LTE- yhteydet. Mikro-SIM sisään ja netti toimi hienosti myös wlanin ulottumattomissa. Tabletti vaihtaa yhteystapaa nätisti mobiilista wlaniin, kun saavutaan tutun verkon kantoalueelle ja toisin päin.

Huawei MediaPad M2 on onnistunut kokonaisuus ja se on parhaimmillaan mediatoistimena. MediaPad M2 hinnat ovat mallista riippuen 249 – 399 euroa.

Tekniset:

  • 8″ Full HD IPS näyttö (1920×1200)
  • 2 Ghz HiSilicon Kirin 930 prosessori
  • 10 sormen monikosketus
  • Kamerat 8MP / 2MP
  • Valokuvatallennus, megapikseliä (etupuoli) 2 MP
  • 3G/4G (LTE) + 802.11 a/b/g/n
  • Bluetooth 4.0
  • Akku 4800 mAh
  • Korkeus 21,48 / leveys 12,40 / syvyys 0,78 cm
  • Paino 330 g