Huawei P30 Lite – lippulaivapuhelimen pikkuveli

Jos Huawein P30 Pro -lippulaivapuhelin tuntuu liian hinnakkaalta valinnalta omiin tarpeisiin nähden, niin tarjolla on myös edullisempi vaihtoehto, joka tarjoaa kuitenkin hintaansa nähden erinomaiset ominaisuudet.

Huawei P30 Lite: Design

P30 Liteä on saatavana kolmena värivaihtoehtona: revontuli, helmenvalkoinen ja kiiltävä musta. Näistä revontuli on ylivoimaisesti kiehtovin, mutta joku saattaa myös tykätä perinteisemmästä. Etupuolta hallitsee 6,15 tuumainen näyttö, jonka yläreunaan on sulautettu melkoisen huomaamattomasti pisaran muotoinen selfiekamera. Näyttöä ympäröi noin kolmen millin musta reunus, jota on hieman pyöristetty, kuten myös takakannen reunoja, mikä saa puhelimen tuntumaan ohuemmalta.

Sormenjälkitunnistin on sijoitettu takakannen yläosaan, ja Leica -kolmoiskameran linssipaketti sen vasemmalle puolelle. Kameran linssit työntyvät kannesta sen verran esiin, että kun puhelin on selällään tasaisella pöydällä, se keikkuu hieman näyttöä näppäiltäessä – suojakuori tosin auttaa hieman tähän vaivaan.


Ulkoisesti vain hieman isoveljeään pienempi P30 Lite tuntuu kädessä erittäin solakalta ja sujahtaa nätisti tiukemmankin farkun etutaskuun. Se on itseasiassa juuri oikean kokoinen – ei liian iso, eikä liian pieni.

Huawei P30 Lite: Tekniikka

Huawei P30 Litessä on mukavan kokoinen 6,15 tuumainen FullHD+ (2312 × 1080) -näyttö, jonka koko puhelimen etupuolen peittävää harmoniaa rikkoo vain vähäisessä määrin pieni pisaramainen 24 megapikselin selfiekamera. Takakannen reunassa pullistelee kolmoiskamera, jonka keulakuvana on 48 megapikselin kamera, ja apureina 8 mp:n 120° ultralaajakulma, sekä 2 mp:n bokeh-linssi.

Kameran ominaisuuksista löytyy normaalin kuvaamisen lisäksi muun muassa HDR, yökuva, ultralaajakuva, muotokuva, AI-tekoäly, tavallinen ja 3D-panoraama, sekä optinen 2x- ja digitaalinen 6x zoom-toiminto. Videon maksimitarkkuus on [email protected], eli 1920 x 1080 pikselin tarkkuudella 60 ruutua sekunnissa, ja sen toiminnoista löytyy myös hidastus.

Huawei P30 Lite värit: revontuli, musta ja helmenvalkoinen.

Käyttömuistia P30 Litessä on tarjolla 4 gigatavua ja tallennustilaa mukavat 128 gigatavua, jota voi suurentaa microSD-muistikorttilla jopa 512 Gt asti. Prosessorin tehtäviä hoitaa kiitettävästi grafiikkasuorittimella höystetty 8-ytiminen Hisilicon Kirin 710. Sisäänrakennetun Li-Ion akun kapasiteetti on mukavat 3340 mAh ja se on ladattavissa Huawein QuickCharge-pikalatauksella. Puhelimen alapäässä USB-C ja kuulokeliitäntä, ja yläpäässä SIM + microSD tai tupla SIM -paikat.

Käyttöjärjestelmänä P30 Litessä on Android 9 Pie.

Huawei P30 Lite: kuvia

Kuva otettu AI-tila päällä, pilvisellä säällä.
Kuva otettu AI-tilassa ”kukat”, sisällä keinovalossa.
Kuva otettu Yökuva-tilassa kesäyönä

Huawei P30 Lite: Kenelle?

Mikäli haluat sopivan kokoisen, mukavasti farkun taskuun sujahtavan puhelimen, joka ei kompastele käytössä, tuottaa amatöörinkin käsissä mahtavia valokuvia, eikä maksa maltaita, on P30 Lite erittäin hyvä vaihtoehto. Hinta nettikaupassa oli jutun kirjoitushetkellä 349 euroa – ei paha!