Huawei P9 – kaikkien aikojen paras Huawei?

Huawei P9

Kiinalainen älylaitevalmistaja Huawei toi äskettäin myyntiin uuden version lippulaivapuhelimestaan.

Mallimerkintää P9 kantava älypuhelin on uusi painos suositusta P8:sta ja siihen verrattuna suurimmat uudistukset ovat sormenjälkitunnistin ja Leican tuplakamera. P9 on myös muotoiltu uudelleen ja nyt sen reunat ovat selvästi pyöreämmät ja puhelin tuntuu muutenkin sirommalta. Kieltämättä muotoilu muistuttaa vahvasti iPhonen muotoja, mutta onneksi tekniset ratkaisut erottavat sen selvästi amerikkalaisesta kilpailijastaan.

Sormenjälkitunnistin on nähty jo sisarmalleissa, mutta edelleen täytyy kehua sen toimintaa ja tunnistimen sijoituspaikkaa. Tunnistin on sijoitettu P9:n takakanteen, keskelle ylös, josta etusormi löytää sen luontevasti. Paikka on huomattavasti onnistuneempi kuin ameriikan serkulla, jossa sen käyttö vaatii peukaloakrobatiaa.


Miksi kaksi kameraa?

Huawei P9:ssä on kaksi kameraa, väri- ja mustavalkokamera. Kun tavallisella, eli yhdellä älypuhelimen kameralla otetaan värikuva, niin kameran pitää suodattaa ja tallentaa kuvan yhteydessä myös värit, mikä heikentää merkittävästi kameran kykyä ottaa hyviä kuvia hämärissä olosuhteissa. Kun P9:n kaksi kameraa tekevät yhteistyötä, kuvista tulee valovoimaisempia ja normaalisti hämärän peittoon jäävät yksityiskohdat toistuvat selvempinä.

Seuraavassa kaksi esimerkkikuvaa, joista vasemmanpuoleinen on otettu peittämällä P9:n mustavalkokamera ja oikeanpuoleinen on otettu molemmilla kameroilla normaalitilassa.

Huawei P9 kuvavertailu Huawei P9 kuvavertailu

Kuvanlaatu on selvästi parempi, kun kumpikin kamera on käytössä. Värikameran kaverina toimiva mustavalkokamera tuo kuviin valoisuutta ja yksityiskohdat paremmin esille.

Suorituskyky on riittävä

Huawei P9:n suorituskyky on todellakin riittävä. Se oli sitä jo P8-mallissa ja nyt on puristettu vielä pikkusen lisää tehoa. Kun nopeudessa ei ole valittamissa, niin onko muussa? No, jos hakemalla haetaan, niin Full HD-näyttö alkaa olla jo niin perusvaruste nykypuhelimissa, että pieni resoluution lisäys ei olisi pahitteeksi. Täytyy tosin muistaa, että P9:n hinta on vain noin viiden ja puolen sadan euron nurkilla, joten ei siihen rahaan ihan kaikkea mahdu.

Tarina jatkuu…

Lähetimme P9:n Tyyliniekan herrojen matkaan Italiaan, miesten muotia käsittelevään Pitti Uomo -tapahtumaan, jossa P9:n kamera laitetaan kunnolla testiin. Reissun edistymistä voi seurata Tyyliniekan kansainvälisen version, Stylefellow’n, sivuilta.

Reissuraporttia ja -kuvia odotellessa, tässä muutama P9:llä napattu käsittelemätön otos:

kuvattu-huawei-p9-puhelimella-06 kuvattu-huawei-p9-puhelimella-05 kuvattu-huawei-p9-puhelimella-04 kuvattu-huawei-p9-puhelimella-02 kuvattu-huawei-p9-puhelimella-01 kuvattu-huawei-p9-puhelimella-03