Huikea video – Kimi Räikkönen, mutkatie ja uusi Ferrari GTC4Lusso T

Jos joku ajaa tyylillä lätkäharjoituksiin, niin hän on Kimi Räikkönen. Alla on tuliterä Ferrarin 600 hevosvoimainen GTC4Lusso T, mikä on Ferrarin ensimmäinen nelipaikkainen V8-moottorilla varustettu auto.

Ferrari GTC4Lusso T on uusi versio aiemmin julkistetusta GTC4Lussosta ja malllimerkinnän lisäkirjain T kertoo arvatenkin siitä, että moottorin kyljessä on nyt Turbo. GTC4Lusso T on varustettu vapaastihengittävän V12-moottorin sijaan V8-turbomoottorilla, josta otetaan ulos noin 80 hevosvoimaa vähemmän, kuin isoveljestään.

Suorituskyvystä ei ole tingitty, sillä vaikka hevosia on vähemmän, Lusso T vääntää yli 60 Newtonmetriä V12 mallia vahvemmin. Moottori vastaa kaasuun partaveitsen terävyydellä ja tarjoilee riittävästi vääntöä kaikilla kierrosalueilla. Uudella V8-moottorilla pääsee samalla polttoainemäärällä 30% pidemmälle ja päästötkin ovat pienemmät, joten kyseessähän taitaa olla Ferrarin ekomalli?


No, oli eko tai ei, tämä video on tehty nostattamaan katsojan ajohaluja, ja siinä se onnistuukin. Psykedeelisestä leikkauksesta huolimatta, on upea katsoa, kun Räikkönen näyttää miten ehditään lätkäharkkoihin ajoissa.

Ferrari GTC4Lusso T on saatavilla myös Suomeen – autot myy Luxury Collection Automobiles.