Huippuharvinainen Ferrari 250 GTO pääsi revittelemään kilparadalla

Ferrari 250 GTO -kilpa-autoja valmistettiin vuosina 1962 – 1964 vain 39 kappaletta. Vuoden 1964 Series II -mallia tehtiin ainoastaan kolme kappaletta, joista yksi pääsi revittelemään luontaiseen ympäristöönsä, eli kilparadalle.

250 GTO -malleista on harvinaisuutensa vuoksi maksettu huimia summia, joista tähän asti korkein on 52 miljoonaa dollaria. Tällä hetkellä yksi auto on julkisessa myynnissä ja sen hintapyyntö on peräti 64 miljoonaa dollaria.

Videolla nähdään hollantilaisen Zandvoort -kilparadan kierros huippuharvinaisen Ferrari 250 GTO Series II -64 ohjaamosta kuvattuna. Omistajansa kannustaa Maranellon korskean orin sellaiseen laukkaan, että yleisö voi vain ihastella ja kuunnella täysiverisen ratahevosen sulokasta hirnumista. Mahtavien äänien lisäksi on ilo seurata päättäväisyyttä ja itseluottamusta vaativaa vaihteiden vaihtamista. Kun alla on kymmenien miljoonien arvoinen auto, käsi ei saa täristä.


Zandvoortin 13-mutkainen rata tunnetaan myös Formula 1 -kilpailuista. Viimeksi radalla ajettiin kuninkuusluokan GP vuonna 1985 ja sen voitti legendaarinen Niki Lauda. McLaren otti tuolloin kaksoisvoiton ja Laudan takasiivessä roikkunut Alain Prost tuli maaliin vain 0,2 sekuntia Laudan jälkeen.