Huippulöytö: Ford Mustang Shelbyn kadonneeksi luultu prototyyppi löytyi teksasilaiselta pellolta.

60-luvulla Carroll Shelbyn johtama Mustangien tuunauspaja ei ollut vielä sitä, mistä Shelbyn virittämät autot näinä päivinä tunnetaan. Tuolloin vielä toimintansa ensiaskeleita ottanut yritys oli ottanut vaatimattomaksi tavoitteekseen muuntaa Mustangeista parhaita mahdollisia katuautoja. Se oli villien kokeilujen, yritysten ja erehdysten aikaa. Mustang toisensa jälkeen joutui osien vaihdon kohteeksi, kun haluttiin selvittää minkälaisilla viritysosilla saatiin aikaiseksi kovinta suorituskykyä.

Tällaisessa luomistyössä Mustangeja vain yksinkertaisesti joko tuhoutui, päätyi uudelleen hyödynnettäväksi tai myytiin pois rahoitettaessa seuraavia kokeiluja. Luonnollisesti tällaiset aidot 60-luvun Shelbyn kokeiluaihiot ovat tänä päivänä mitä halutuimpia muskeliautokauden edustajia. Eräs näistä tuhotuiksi luulluista oli ”Little Red”, joka oli prototyyppinä kuuluisalle vuoden 1967 Shelby GT500 –mallille.


Virallisesti ”Pikkupunainen” tunnetaan -67 Shelby GT500 EXP Prototype –nimellä. Auton tekee erityisen harvinaiseksi, että se on ainoa Amerikassa Shelbyn tekemä porrasperäinen GT500 Mustang. Aikansa isoimmalla koneella Shelbyä sai tuoreeltaan vain luiskaperäisenä fastbackinä tai avomallina. Little Redin kohtalona oli tulla suoraan Fordin tehtaalta Shelbyn pajalle, jossa sillä testattiin erilaisia voimansiirtoja, sekä erityisesti mekaanisesti ahdettua 428ci V8 –konetta. Tämän jälkeen auto olisi normaalisti tullut toimittaa takaisin Fordille tuhottavaksi, mikä on tänäkin päivänä monen prototyypin kohtalo.

Harvinaisen koe-Mustin luultiin kadonneen ikuisiksi ajoiksi, mutta kaikkien ihmetykseksi viime elokuussa levisi tieto, että auto onnistuttiin lopulta jäljittämään teksasilaiselle pellolle. Autosta löytynyt sarjanumero todistaa auton olevan aito oikea Shelbyn Little Red. Auton vaiheista 60-luvun lopulta tiedetään hyvin vähän. Autoa oli sitkeästi metsästänyt Barrett-Jackson huutokauppakamarin toimitusjohtaja, joka on jo aiemmin onnistunut haalimaan kokoelmiinsa Shelbyn toisen 60-luvun Mustang-proton ”Green Hornetin”. Huippuharvinainen arvoauto tulee kokemaan uuden omistajansa toimesta täydellisen restauroinnin alkuperäiseen Shelby-asuunsa.