Huippurikkaiden liikkuva linnoitus näyttää tältä: kanadalainen INKAS-panssariajoneuvo!

Jotkut autot vain yksinkertaisesti näyttävät jo ulkoa käsin sellaisilta, että herää kysymys saako tavallinen kansalainen huristella sellaisella lainkaan pitkin katuja ja maanteitä. Tällä kertaa ei ole kyse mistään vaivoin katulaillisesta urheilurata-autosta, vaan pikemminkin poliisin erikoisjoukkojen rynnäkkövaunulta näyttävästä laitoksesta. Kun on monikansallisen suuryrityksen toimitusjohtaja, ja tilinauhan perässä tarpeeksi monta nollaa, niin turvallisuusasiat nousevat mieleen liikuttaessa kotikartanon ja työpaikan väliä.

Tähän raharikkaaseen saumaan iskee kanadalainen panssariajoneuvojen koriräätäli INKAS Armored Vehicle Manufacturing, jonka valikoimiin kuuluu toinen toistaan hulppeampia panssaroituja autoja. Näiden autojen tehtävänä on suojata matkustajiaan niin rynnäkkökiväärien sarjatulelta, kuin käsikranaattiattentaateiltakin. Uusi kuvissamme esiintyvä Sentry Civilian -nimeä kantava järkäle vie ajatukset armeijan sotilaskalustoon, tai vähintään jonkinmoiseen arvokuljetuskuormuriin. Kyseessä on kuitenkin täysin kenen tahansa rahalla ostettavissa oleva panssariauto, joka taatusti nousee arvoon arvaamattomaan myös huume- ja mafiapäälliköiden keskuudessa.


Auto pohjautuu Fordin jo valmiiksi jämerään F-550 -alustaan, joten raskas kuormankantokyky ja hyvät maasto-ominaisuudet tulevat valmiina pakettina. INKAS on lisäksi parantanut iskunvaimennusta, jarruja ja ylipäätään kaikkia mahdollisia mekaanista rasitusta kohtaavia komponentteja. Perusajatuksena on ollut, että ajoneuvo sopii täysin päivittäiseen käyttöön, mutta kestää tarvittaessa myös ankaran aseellisen hyökkäyksen.

Sisältä löytyvät vain hienoimmalla nahalla verhoillut kapteenintuolit, joista löytyvät lämmityksen ja viilennyksen lisäksi myös moninaiset hierontatoiminnot. Auton asetuksia voidaan kätevästi ohjata Applen ja Googlen älyluureilla. Muihin varusteisiin lukeutuvat mm. auton sisätilan puhdistusjärjestelmä, sekä sulkeutumisessa ja avaamisessa avustavat sähköiset autonovet. Myös kätevä pimeännäköjärjestelmä auttaa löytämään takaisin kotiin, vaikka auton ulkopuolelta ei löytyisi edes kuunpuolikkaan loisteen verran valoa.

Kaikella tällä on hintansa, ja niinpä karvalakkimallien hinnat alkavat 350 000 dollarista ylöspäin. Hinta sinällään ei tunnu aivan poskettomalta näinkin varustellusta autosta, sillä monet superautotkin maksavat helposti enemmän. Jotta kuitenkin auton omistamiselle olisi todellista tarvetta, saa edetä aika monta porrasta isossa firmassa tai mafiaklaanissa kohti suurempia palkkasäkkejä.