Hupsista – 300 000 punnan arvoinen Lambo paloi poroksi keskellä Lontoota

Italialaisilla superautoilla on ollut taipumusta syttyä tuleen yllättäen kesken ajon. Esimerkiksi muutamissa Ferrarin malleissa on ollut tätä vikaa, ja tehdas on joutunut tekemään autoihin jälkikäteen korjauksia. Lamborghineissakin on havaittu samoja ongelmia, ja ainakin yksi tarvikeputkistolla varustettu Aventador ylikuumeni ja syttyi palamaan, kun omistaja innostui kaasuttelemaan autolla liikaa paikallaan.

Nyt näin kävi Aventadorille, joka syttyi tuleen keskellä Lontoon liikenneruuhkaa. Tämänkin auton omistaja oli ilmeisesti kaasutellut Lambolla paikallaan, ja yhtäkkiä Aventadorista alkoi tulla liekkejä. Ne olivat ensin varsin pieniä auton kyljessä, mutta pian palo räjähti käsiin ja liekit saavuttivat Lamborghinin moottorin.

Kuskia varoitettiin hyvissä ajoin, joten hän ehti hypätä superautosta pois hyvissä ajoin. Palokunta tuli paikalle ripeästi, ja koko katu suljettiin ja ihmiset evakuoitiin paikalta. Palavan Lambon sammuttamisessa kesti peräti 10 minuuttia, joten aivan vähällä liekit eivät talttuneet.


300 000 punnan arvoinen Aventador kärähti sen verran pahasti, että auto saattaa mennä lunastukseen. Olisi mielenkiintoista tietää, oliko tähänkin yksilöön asennettu paikallaan kaasuteltaessa liikaa lämpöä tuottava tarvikeputkisto vai johtuiko palo jostakin muusta syystä.

Mitä opimme tästä? Älä kaasuttele superautollasi liikaa paikallaan, vaikka homma toimiikin liikenneruuhkassa mukavana ajanvietteenä ja takuuvarmana yleisömagneettina. Liiallinen innostuminen voi nimittäin tuoda kuskille ja autolle sananmukaisesti kuumat paikat.

https://www.youtube.com/watch?v=Cdb5GHpJaaE