Hurja hybridi tulossa – Mercedes-AMG julkaisi ensimmäisen tiiserivideon yli 800-heppaisesta neliovisesta GT:stä

Mercedes-AMG esitteli Geneven autonäyttelyssä keväällä 2017 neliovisen GT-konseptin, joka muuttui jo seuraavana vuonna tuotantomalliksi. Porsche Panameran haastajaksi suunniteltu auto tuli markkinoille AMG:n monissa malleissa hyödynnetyn nelilitraisen tuplaturbokasin voimin, josta on tarjolla eri tehoversioita. Myöhemmin valikoima täydentyi vielä kuusipyttyisellä aloitusmallilla. Tehokkainkaan bensakasi ei kuitenkaan yllä samalle tasolle tutkielmassa nähdyn voimanlähteen kanssa.

Konseptiautossa nelilitraisen veekasin parina käytettiin nimittäin taka-akselille asennettua sähkömoottoria, joka sai virtansa kevyestä akusta. Tämän ratkaisun myötä neliovisen coupén huipputehoksi kerrottiin peräti 816 hevosvoimaa. Nelivetoisen auton luvattiin pinkaisevan satasen nopeuteen alle kolmessa sekunnissa, ja tarjolla oli kolme eri voimanlähdemoodia. Täyden tehon tarjoavan hybridiasetuksen lisäksi valittavissa oli pelkkää bensakonetta hyödyntävä moodi ja puhdas sähköasetus.


Mercedes-AMG:tä vetävä Tobias Moers kertoi neliovisen GT:n tuotantomallin esittelyn jälkeen, että malliston kruunuksi tulisi vielä konseptiauton kaltaisella hybridivoimalinjalla varustettu versio. Se saisi vahvojen huhujen mukaan GT 73 -tunnuksen, eli saman numerosarjan kuin vanhojen hyvien aikojen V12-mörkömoottorisissa AMG-malleissa. Myöhemmin Moers vahvisti vielä, että neliovisen GT:n pistokehybridiversio esitellään vuonna 2020.

Nyt Mercedes-AMG julkaisi tiiserivideon, jolla vilahtaa lyhyesti naamioteipatulla takapuskurilla varustettu neliovinen GT. Neljä pakoputkenpäätä vaikuttaisivat olevan identtiset nykyisen GT 63 S -huippumallin kanssa, mutta äänten osalta mikään ei ole entisellään. Auto kiihdyttää nimittäin veekasin jytinän sijasta sähkömoottorin hiljaisen surinan säestämänä, ja sisustassa vaikuttaisi olevan pelkkää sähkövoimaa hyödyntävä EV-nappi.

AMG mainostaa kyseisen auton edustavan suorituskyvyn tulevaisuutta, joten kaiken todennäköisyyden perusteella kyseessä on pikapuoliin esiteltävä GT 73. Uutuuden lopulliset voimavarat jäävät vielä nähtäväksi, mutta potkua lienee konseptin malliin vähintään 800 heppaa. Nykyinen GT 63 S jää siis pahasti alakynteen, vaikka siinäkään ei voi varsinaisesti valittaa tehon puutteesta. Pelkällä bensakasilla ryyditetyssä mallissa on 639 hevosvoimaa ja 900 newtonmetrin maksimivääntö, joiden turvin auto kiihtyy nollasta sataan 3,2 sekunnissa ja yltää 305 km/h:n huippunopeuteen.