Hurja video Suomessa poliisia pakoon kaahaavasta Nissanista on katsottu yli 500.000 kertaa!

Vuonna 2012 Youtubeen ladattu video nimeltä ”Kyttiä karkuun 1.4L Nissan Sunnylla Pudasjärveltä Yli-Iihin (80 km)” –niminen video on tähän mennessä katsottu jo yli puoli miljoonaa kertaa. Reilut 40 minuuttia kestävällä videolla nähdään nimensä mukaisesti Nissan-kuski kaahamassa karkuun nähtävästi poliisien Volkswagen Transporter –pakettiautoa.

Video on kuvattu poliisin kojelautakameralla, ja kaikki tapahtuu aurinkoisena ja lämpimänä kesäpäivänä. Videon pituudesta ja käytetystä matkasta laskee nopsaan, että molemmat autoista ovat pitäneet melkoista haipakkaa, sillä keskinopeudeksi tulee noin 120 km/h! Tämä on kova nopeus, sillä osa karkumatkasta tapahtuu myös hieman rallipolkujen näköisillä hiekkapätkillä.


Videon alkupuolella nähdään, kuinka pakoauton kuljettaja käyttää kääntyessään kohteliaasti vilkkua kyttäauton roikkuessa kannoilla. Ele on kohtelias, sillä kuljettaja todellakin kääntyy valomerkin osoittamaan suuntaan ilman sen suurempaa hämäystä. Takaa-ajon tuoksinassa myös poliisiauton jarrut ovat koetuksella, ja meneepä eräskin risteyskäännös kovasta nopeudesta hieman pitäkäksi poliisin todetessa ”jarrujen olevan vehkeestä“.

Videon lopussa nähdään, kuinka poliisit saavat kaaharit kiinni raudoitettaviksi. Videon viestiketjussa on ihmetelty ulkomaan kommentoijia myöden Suomen virkavallan toimintaa lempeäksi kiinniottotilanteessa. On varmasti totta, että USA:ssa, tai Venäjällä kaaharia olisi vähintään ammuttu, tai pistetty ajojen jälkeen turpaan urakalla. Katso itse video alta!