Hyundain ennustamassa tulevaisuudessa kaikki menevät pienellä munalla töihin.

Ilmastonmuutoksen puhutellessa kansalaisia ympäri maailmaa autonvalmistajat etsivät kuumeisesti vaihtoehtoja autoilulle. Etelä-Korealaisen Hyundain näkemys aiheesta on äkkiseltään kuin jostain tieteiselokuvasta. Sikäläisten insinöörien kehittämä munanmallinen kulkuneuvo on nimensä mukaisesti melkoinen puikula, jossa tuulilasikin on integroitu kuljettajan naamatauluun! Välineen nimi on E4U Egg Car, ja prototyypin paino on vaivaiset 80 kiloa, mitä tekee 50-luvun pikku-Fiatistakin melkoisen jätin. Huippunopeuttakaan ei ole kuin 24 km/h, joten lähin vastine olisi pikemmin Suomenkin katuja täyttänyt sähköpotkulauta.

Hyundai on täysin vakavissaan, kun väittää meidän kaikkien ajavan moisilla vempeleillä 20-30 vuoden päästä. Korealainen ei ole ensimmäisten joukossa esittelemässä munaansa, sillä myös muilta valmistajilta on nähty jo aikaisemmin vastaavan mallisia kulkupelejä. E4U on tosin ylivoimaisesti pienimmästä päästä munia. Laitteen kryptinen viittaus neljään e-kirjaimeen tulevat sanoista Egg, Evolution, Electricity ja Eco-friendliness. E4U kehitettiin aikanaan IDEA-festivaalin tiimoilta, joka on Australiassa vuodesta 2001 lähtien järjestetty ideointikilpailu innovatiivisille hankkeille.


Munavehje saa voimansa neljästä sähkömoottorista ja potkurista, jotka antavat laitteelle kyvyn leijua maanpinnan läheisyydessä. Kuljettaja voi käydä myös munansa kanssa keskusteluja langattomien kuulokkeiden kautta. Sille voi antaa näin komentoja vaikka muuttaa istuinasentoa autosta tutusta polkupyörämäiseen ajoasentoon. Kuuleman mukaan yhdessä muna-auton kanssa Hyundai esitteli samaan aikaan myös useamman potkurin varassa lentävän auton, vararenkain varustetun sähköpyörän, muunneltavan ja mukana kuljetettavan auton, viisinivelisen auton, auton ja polkupyörän hybridin, sekä tuulta hyväksikäyttävän tuulipolkupyörän. Kaikesta päätellen Hyundai on varteenotettava vaihtoehto ilmastohippien tulevaksi kuljetusmuodoksi.