Huawein InFocus Awards 2019 -kuvauskilpailun voittajalle luvassa 10 000 euroa ja elektroniikkaa

Huawei nostaa esille mobiilivalokuvauksen uusia lupauksia InFocus Awards 2019 -kuvakilpailussa, jossa etsitään kätkettyä kauneutta läheltä ja kaukaa. Kilpailu tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tuoda esiin valokuvaustaitojaan kansainvälisellä tasolla, sillä älypuhelimella kuvattuja kisaotoksia äänestää ensin yleisö, minkä jälkeen parhaat työt arvioi alan ammattilaisista koostuva raati.

Voittajille luvassa mainetta ja rahanarvoisia palkintoja

Kilpailun voittajille on luvassa tuhansien eurojen arvoisia tuote- ja rahapalkintoja. Kilpailun parhaalle myönnetään Grand Prix -palkinto, joka sisältää Huawei MateBook 13 -tietokoneen, Huawei Watch GT -älykellon, 10 000 euron rahapalkinnon ja 250 dollarin arvoisen TripAdvisor-lahjakortin. Lisäksi Grand Prix -palkinnon voittanut työ julkaistaan TripAdvisorin kotisivuilla Suomessa ja 12 muussa maassa, jossa se on näkyvillä yleisölle yhden viikon ajan.

Lisäksi palkitaan jokaisen kilpailukategorian voittaja, jotka kukin saavat Huawei MateBook 13 -tietokoneen, Huawei Watch GT -älykellon, Huawei P30 Pro -älypuhelimen, 2 000 euron rahapalkinnon ja 250 dollarin arvoisen TripAdvisor-lahjakortin. Kussakin kilpailukategoriassa toiseksi tullut palkitaan Huawei P30 Pro -älypuhelimella ja kolmanneksi sijoittunut Huawei P30 -älypuhelimella. Myös yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Huawei P30 Pro -älypuhelimella ja Huawei Watch GT -älykellolla.


Kilpailubrief: Kätkettyä kauneutta on kaikkialla

InFocus Awards 2019 -kilpailun myötä Huawei kannustaa yleisöä paitsi etsimään piilotettuja helmiä myös löytämään uusia näkökulmia tuttuihin kuvauskohteisiin.  Kauneutta löytääkseen ei aina tarvitse katsoa kauas, sillä jokainen hetki sisältää jotain ainutlaatuista – todellinen haaste on tunnistaa kätketty kauneus ja ikuistaa se valokuvauksen keinoin. Ohikiitävissä hetkissä usein ainoa käsillä oleva kuvausväline on älypuhelin, minkä vuoksi kilpailu on rajattu vain mobiilivalokuvaukseen ja -videokuvaukseen.

Sama ajatus kytkeytyy myös Huawein käynnissä olevaan Undiscovered-kampanjaan, joka nostaa esille kauniita, mutta vähemmän tunnettuja kohteita läheltä ja kaukaa. Kampanjassa kohteiden kauneus taltioidaan Huawei P30 Pro -kamerapuhelimen linssin läpi. Katso Huawei InFocus Awards -video YouTubessa.

Yleisöäänet annetaan verkossa – tuomaristo valitsee voittajan

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kaikki osallistuvat työt kootaan InFocus Awards 2019 -verkkosivustolle, jossa käyttäjät, mukaan lukien kilpailuun osallistuneet henkilöt, voivat äänestää suosikkikuviaan aina 18.8. asti. Toisessa vaiheessa eniten ääniä saaneet työt arvioi tarkkaan valikoitu raati, johon lukeutuu sekä asiantuntijoita että arvostettuja valokuvaajia:

  • Marcin Tyszka – Puolalainen muotivalokuvaaja, joka on työskennellyt muun muassa Marie Clairen, Harper’s Bazaarin, Glamourin, Ellen ja Voguen kaltaisten julkaisujen kanssa.
  • Nikolaj Thaning Rentzmann – Muotokuvaukseen ja julkisuuden henkilöihin erikoistunut tanskalainen taiteilija, joka kuvaa myös maisemia ja luontokohteita.
  • Emma Svensson – Monipuolinen freelance-valokuvaaja, seikkailija ja maailmanmatkaaja.
  • Yener Torun – Arkkitehti ja valokuvaaja, joka uudelleen jäsentelee arkkitehtuuria geometrisena abstraktiona työnsä kautta.
  • VuTheara Kham – Ranskalainen valokuvaaja, jonka innoittajana toimivat erityisesti valo, street-valokuvaus ja urbaanit maisemat Pariisissa ja muualla maailmassa.
  • Yanmin Wang – Huawein Pohjoismaiden ja Itä-Euroopan kuluttajaliiketoiminnan johtaja.

– Kutsu Huawei InFocus Awards -kilpailun tuomaristoon on upea mahdollisuus muistuttaa yleisöä siitä, että olemme kaikki omalla tavallamme sekä löytöretkeilijöitä että valokuvaajia. Riippumatta siitä onko kyse uusien kohteiden tutkimisesta, matkailusta vai valokuvauksesta, tärkeintä on kiinnittää huomiota kauneuteen ympärillämme ja jakaa se muiden kanssa, sanoo tuomariston jäsen VuTheara Kham.