Insinööri keksi uudelleen auton äänimerkin – ystävällinen, huomiota herättävä ja agressiivinen

Videon kuvannut insinööri keksi auton äänimerkin uudelleen tai ainakin muokkasi sitä palvelemaan useampaa tarkoitusta. Perus äänimerkki on kovin yksinkertainen ja ystävällinen painalluskin saattaa vahingossa muuttua agressiiviselta kuulostavalle. Entä jos autossa olisi äänimerkille kolme vaihtoehtoa?

Insinööri ja tubettaja, Mark Rober, rakenteli autoonsa äänimerkin, josta löytyy kolme eri vaihtoehtoa. Ensimmäiseksi Rober esittelee äänimerkin, ”tö-tö”, joka on lyhyt ja nopea, ystävällinen huomautus. Tätä äänimerkkiä voidaan soveltaa esim. tilanteessa, missä edellä ajava ei huomaa valon vaihtumista vihreäksi.

Toinen äänimerkki on Tähtien Sota -elokuvista tuttu R2D2-robotin ”tilulilulilu” ääni, jota voi käyttää vaikka marketin parkkipaikalla varoittamaan jalankulkijoita lähestyvästä autosta.


Kolmas äänimerkki onkin sitten aivan jotain muuta, nimittäin siihen on kytketty paineilmalla toimiavat sumu- tai alppitorvet, joka poistavat vaikun kenen tahansa korvista. Punaista nappia kannattaakin käyttää harkiten, sillä voi joutua maksamaan vaikka jonkun housujen pesulalaskun tai aiheuttaa tieraivokohtauksen.

Hieno idea ja tätä voisi soveltaa myös uusissa autoissa. Normaalin ”töötin” lisäksi voisi esim. viiksen päässä olla pieni, ystävällisen huomautuksen ilmoille päästävä painike.