Intiasta löytyvä Mad Max –henkinen W123 Mercedes on laikka-avojen aatelia!

Intian toiseksi suurin kaupunki Mumbain jälkeen 11 miljoonan asukkaan turvin kantaa nimeä Delhi. Kaupunki ei ole maailmankuulu tiukoista katsastusvaatimuksista tai muista ajonautintoa pilaavista määräyksistään. Siksi ei olekaan vaikeaa kuvitella juttumme vanhaa W123-korista Mercedestä koristamaan jonkun paikallaisen hindiä vääntävän machomiehen pihaa.

Erityisesti 70- ja 80-lukujen Mersut tunnetaan laadustaan. Mercedes-Benzin insinööriosaamisen ja laadunvalvonnan mestariteoksia on vuosina 1976-1985 valmistettu W123-korimalli. Käyttöautoina ne olivat oikeita työmiehen Rolls-Royceja, joissa tavallinen duunarikin saattoi kokea kuuluvansa sikariportaaseen. Tämä legendaarinen työjuhta korvasi W114 ja W115 –mallit nousten kaikkien aikojen myydyimmäksi Mersuksi 2,7 miljoonan myydyn auton turvin. Vasta W124-malli pysäytti tämän nykypäivän afrikkalaistenkin unelma-auton voitonmarssin.


Lähtökohdat ovat olleet siis mitä parhaimmat sillä intialaismiehellä, joka on nähnyt Mad Max Fury Roadin, ja tästä inspiraation saaneena muokannut oman miehisen W123:n. Rälläkkää laulattamalla Mersusta on kuoriutunut avomallinen, mikä paikallisen ilmaston huomioon ottaen on ollut kaiken vaivan veroinen suoritus. Koska hötäkässä ovat leikkautuneet myös B-pilarit, on Mersu saanut vanhaan hyvään pikkis-tyyliin varustukseseen aidot turvakaaret, joiden päällä nököttävät tietenkin neljän lisävaloa.

Pyöränaukot ovat puolestaan modifioitu, jotta korkeaprofiiliset ja karkeakuvioiset renkaat mahtuisivat rullaamaan pyöränaukoissa. Itse vanteiden luovuttajaksi on valittu uskolliseen tyyliin E-luokan W211 Mercedes. Kun Mersun stuuki on vielä tukevasti korotettu, näyttää kulkupeli karanneen suoraan postapokalyptisen leffan kuvauksista. Laitoksella kelpaisi taatusti kruisailla myös kuumana kesäpäivänä kotoisilla teillämme, kunhan vain ensin onnistuisi saamaan koko keksinnölle katsastusmiehen siunauksen…