Isoäiti-vainaan autotallista löytyi todellinen aarre: Yli 20 vuotta maannut Lamborghini Countach!

Jokainen vanhoista mummeleista tarinoita kuullut tietää, että kun lähdön hetki on tullut, on heiltä jäänyt monenlaista maallista omaisuutta nurkkiin. Osalta jää tyhjiä viilipurkkeja, mehupulloja ja villasukkia. Sitten on niitä isoäitejä, joiden autotallin kätköistä löytyy Lamborghini Countach!

Lato- ja autotallilöydöt ovat julkisuudessa kärsineet inflaatiota, kun milloin kenenkin romujen täyttämästä vajasta on löytynyt joku vanha Rellun puolikas. Auton arvo ei valitettavasti nouse pelkästään sillä, että se on muhinut paikoillaan pölyn alla vuosikymmeniä. Kaikesta huolimatta välillä vastaan tulee aidosti mielenkiintoisia löytyjä, joita tämä Lambon vuonna 1982 markkinoille tullut, vain 321 kappaletta valmistettu LP5000 S –malli edustaa. Tällaisen eksoottisen italialaisen aikansa superauton näkeminen hunningolla on surullista, mutta tämä yksilö on sentään ymmärretty säilöä kohtuullisen kuivaan betonilattialla varustettuun tilaan.


Yli 20-vuotinen lepohetki on jättänyt autoon jälkensä amerikkalaisessa tuntemattomaksi jääneessä olinpaikassaan. Pölyn ja pinttyneen lian lisäksi maalipinta hilseilee pois, ulosaukeavat ajovalot ovat alkaneet ruostua ja etupuskurikin on painunut Ferraria vasten. Kuulit aivan oikein: mummun kätköissä Lambon kanssa aikaa on viettänyt surullisessa mielentilassa myös Ferrari 308! Molemmat autot ovat peruja isoäidin aviomiehen ajoilta, joka osti Countachin vuonna 1989 hänen pyörittämäänsä eksoottisten autojen vuokrauspalvelua varten. Kun autojen vakuutusmaksut nousivat, joutui toiminta vasaran alle, ja useat isoisän autoista jäivät mätänemään varastotiloihin omistajansa siirryttyä taivaallisten autobisnesten pariin.

Vaikka valkoinen italiatar on nykyisessä kunnossaan melko kauhtunut näky, on se kuitenkin jatkuvasti arvoaan nostava automalli, josta haaveilevat erityisesti 80-luvulla lapsuutensa viettäneet entiset nuoret. Miami Vicen ja muiden eksotiikkaa ja pastellisävyjä uhkuneiden tv-sarjojen hengessä olisi mukava omistaa oma näyttävä aikansa juppisymboli. Haluttavuudella on kuitenkin hintansa, sillä tässäkin kunnossa Lambon arvo on noin 300 000 dollaria, ja kunnostuksen jälkeen hintaan saa lisätä vielä toiset 200 000 taalaa. Hinataso pitää huolen, että isoäidin aarteet päätynevät niitä arvostavalle taholle.