James Bond seikkailee seuraavaksi sähköisellä Aston Martinilla

James Bond on nähty vuosien varrella monenlaisen auton ratissa, mutta yksi merkki nousee kuitenkin ylitse muiden. Aston Martin on ollut agentti 007:n luottopeli jo elokuvasaagan alkuajoista lähtien, ja ensimmäinen Bondin alla nähty Aston oli tyypiltään legendaarinen DB5.

Bond pysyy edelleen merkkiuskollisena, ja myös seuraavassa Bond-elokuvassa agentti jahtaa pahiksia tutulla automerkillä. Tällä kertaa käyttövoimaksi on kuitenkin bensiinin sijaan vaihtunut sähkö ja alla on urheiluautovalmistajan ensimmäinen sähköauto, Aston Martin Rapide E.


Työnimellä Shatterhand kulkevan Bond-elokuvan ohjaa 41-vuotias amerikkalainen Cary Joji Fukunaga, joka tunnetaan piireissä varsinaisena ”koivunhalaajana”, joten ohjaajalla lienee ollut sanansa Bondin autovalinnassa. Tuleva Bond-elokuva on sarjassaan jo 25. ja agentti 007:n roolissa jälleen Daniel Craig. Huhut tosin kertovat, että seuraava elokuva saattaisi jäädä Craigin viimeiseksi Bond-esiintymiseksi, mutta se jää nähtäväksi.

Elokuvan huikeimman takaa-ajokohtauksen keskipisteenä nähtävää Rapide E -sähköautoa tullaan valmistamaan tietojemme mukaan vain 155 kappaletta ja hinnan arvioidaan olevan hieman yli 290 000 euroa. No, elokuvan myötä kaikki autot tekevät mitä todennäköisimmin kauppansa, ja kaikki 155 varoissaan olevaa Aston Martin fania saa talliinsa legendaarisen automerkin historian ensimmäisen sähköauton.