Jättirobotti riepottelee volkkaria kuin leluautoa

MegaBot Mk. III valmiina palvelukseen – tai ainakin osittain. Yhdysvaltalainen MegaBots Inc. kehittelee maailman suurinta taistelurobottia, jonka vartalon yläosa alkaa olla valmis. Testatakseen voimiaan, se nosti volkkarin ilmaan kuin leluauton.

MegaBot on lähes viisi metriä korkea luomus, jonka vahvat kädet pystyvät nostamaan ilmaan yli tuhannen kilon kappaleita. Robottia ohjattiin testin aikana valvomosta, mutta sitä on lopulta tarkoitus ohjata sisäpuolelta. Seuraavaksi siihen valmistuukin ohjaamo ja jalat, kerrotaan MegaBot -yhtiöstä.

Tämä raskas taistelurobotti ei suinkaan ole suunniteltu armeijan käyttöön, vaan sen tehtävänä tulee olemaan yhteenotto japanilaisvalmisteisen taistelurobotin kanssa, jotta Suidobashi Heavy Industries -yhtiö kehittelee parhaillaan. Robotin aseina tulee olevaan mm. värikuulatykki ja kohtalaisen jykevä pora tai kaira.


Robotti saa voimansa telaketjuilla liikkuvalta hydraulimoottorilta, joka pystyy tuottamaan yli 300 PSI:n paineen. 90-luvun Volkswagen Jetta nousee varman näköisesti ilmaan, ainoa huono puoli on se, että auto lähestulkoon hajoaa käsiin.