Jokamiehen grilliherkut – Meksikolaiset maissivartaat

Maissivartaita tähän tapaan saa meksikolaisista katuruokakojuista. Perinteisesti grillattu maissi uitetaan majoneesissa, hapankermassa ja limenmehussa sekä chilimausteissa. Ruoka viimeistellään gotija-juustolla ja korianterilla. Suomessa kyseistä juustoa ei saa, mutta parmesaani käy hyvänä korvikkeena.

Ainekset:

Maissia ja mausteita

Kastike:

0,6dl savuchilimajoneesia
2rkl ranskankermaa
1/4tl valkosipulimaustetta
limen mehu


Kuorrute:

0,6dl parmesaania
1tl paprikajauhetta
+ valinnaisesti päälle silputtua korianteria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Raasta parmesaani raastimen pienellä terällä. Sekoita raastettu juusto ja paprikajauhe keskenään toisessa kulhossa.

Grillaa maisseja, kunnes ne saavat hyvän grillauspinnan.

Juuri ennen tarjoilua sivele kastiketta maissin pintaan ja ripottele päälle juustoseosta ja valinnaisesti silputtua korianteria.

Jos olet grilliä vaille tai vanha kaipaa päivitystä, niin katso tästä uusi!