Jokamies testaa: Huawei TalkBand B2 – älykellojen kummajainen

Huawei TalkBand B2

Huawein näkymys älykellosta poikkeaa hieman valtavirrasta. TalkBand B2 on toki varustettu perinteisillä toiminnoilla, mutta niiden lisäksi siitä löytyy yksi todella persoonallinen toiminto, mihin laitteen nimikin jo viittaa.

TalkBand B2 asettuu johonkin älykellon ja -rannekkeen välimaastoon pienellä twistillä. Se näyttää ajan ja päiväyksen, muistuttelee käyttäjäänsä eri asioista, sekä kertoo kuka soittaa. Se myös mittaa askelia, juoksua, pyörälläajoa ja vastapainoksi unen laatua. Näiden toimintojen lisäksi se myös muuntautuu tarvittaessa älykellosta handsfree kuulokkeeksi!

Huawei TalkBand B2
Huawei TalkBand B2

TalkBand irtautuu hihnastaan kahden napin yhtäaikaisella painalluksella ja korvaan asetettava pehmeä kierukka pompsahtaa esiin kuin taikaiskusta. Kun TalkBandin asettaa korvalle, se näyttää ja tuntuu ihan tavalliselta handsfree kuulokkeelta. Puhelun jälkeen yksikkö sujautetaan takaisin rannekkeessa olevaan kaukaloon ja Voilá!, kuulokkeesta tuli taas älykello.


Testi

Testasimme TalkBand B2:sta reilun kuukauden ajan erilaisissa käyttötilanteissa. B2 oli mukana työpaikalla, jossa käyttö oli enimmäkseen kellon katsomista ja handsfreen käyttöä. Kävelyllä ja golf-kierroksella laite mittasi askelien määrää ja nukkuessa unen laatua.

TalkBand tunnistaa automaattisesti eri tilanteet, oli sitten kyse kävelystä, pyöräilystä tai nukkumisesta. Se myös tunnistaa kellonajan katsomista varten tehtävän ranneliikkeen ja herättää näytön hetkeksi, jotta käyttäjä ehtii toteamaan kellonajan.

Testin aikana B2 näytti pysyvän hyvin kärryillä askelista, mutta muutaman kerran erehtyi luulemaan autolla ajamista pyöräilyksi – ehkä siinä oli sillä kertaa jotain samankaltaisuutta ”sotkemisen” kanssa. Öisin laite antoi unen laatuarvosanaksi kohtalaisen, mikä pitänee toimittajan kohdalla paikkansa.

Ranteessa TalkBand tarjosi hyvän toiminta-ajan, latausta se kapaili noin kolmen päivän käytön jälkeen. Handsfree – käyttö söi akkua huomattavasti nopeammin, mikä tosin on ymmärrettävää. Se jaksoi kuitenkin täyden työpäivän, eikä haikaillut latauksen perään vasta kuin illalla.

Huawein TalkBand B2:n testistä jäi hyvä fiilis. Laite toimi kuin kello, eikä kaatunut tai aiheuttanut muuten harmaita hiuksia.

TalkBand B2:sta on saatavissa kolme eri värivaihtoehtoa, joista tyylikkäimpänä kullanvärinen, nahkarannekkeella varustettu ”pukumalli”. Testissämme oli perus musta, joka oli ihan ok, mutta laitetta hankkiessa kallistuisimme kahden tyylikkäämmän mallin puoleen.