Jokamies testaa – kännykänkuoret Kiinasta

Kolme eri väriä yhden hinnalla!

Mainiosti työnsä edelleen hoitava Huawei P9 plus on jo jokusen kerran tehnyt tuttavuutta asfaltin kanssa. Onneksi luuri on kovaa tekoa, ja vahinkoa on kärsinyt ainoastaan suojakuori. Viimeiset kolaukset olivat kuitenkin myös sille liikaa, joten oli aika hankkia uudet.

Mahtava valikoima

Päätimme testata valikoimaa maailman suurimmassa verkkokaupassa Aliexpressissä, jossa tarjontaa on valtavasti. Pelkkä hakusana ”Huawei P9 plus cover” tuottaa yli 20 000 osumaa. Onneksi algoritmi tietää mitä haluan ja etusivulta löytyy heti kiintoisia vaihtoehtoja.

Päädymme kokeilemaan XuYi Digital Accessories storeen, jonka valikoimasta löytyy erittäin ohutta suojakuorta lukuisissa eri väreissä hintaan $4,49 per kuori sisältäen toimituskulut. Suomessa tähän hintaan saa ainoastaan alkuperäisen läpinäkyvän suojakuoren kunnon koteloiden maksaessa 15-20 euroa, joten edullisen hinnan ansiosta päätimme saman tein tilata kolmet kuoret. Hinnanero selittyy pääosin sillä, että näin pienistä ostoksista ei kanneta tullia eikä arvonlisäveroa, ja tietysti myös 1-2 välikäden poisjäänti pienentää kustannuksia.


Paketti saapui kahdessa viikossa Postin töppäilyistä huolimatta. Kuluttajapakkaus ei vieläkään ole itsestäänselvyys Aliexpressissä.

Kohtuunopea toimitus

Paketti kopsahtaa laatikkoon tasan kahden viikon kuluttua, joten toimitusaika on kohtuullinen – etenkin kun paketti vietti postin hoteissa päivän-kaksi ylimääräistä. Kuoret toimitetaan asiallisessa myyntipakkauksessa, mikä kertoo niiden olevan Kiinan standardeilla ainakin keskitason tavaraa, koska kaikkein edullisin bulkki toimitetaan sellaisenaan ilman turhia pahveja.

Kolme eri väriä yhden hinnalla!

Kuoret ovat sellaiset kuin mitä odotinkin ja sopivat puhelimen päälle täydellisesti. Kuoret ovat livenä yhtä tyylikkäät kuin ruudullakin. Ihastun Frosted -värien pintamateriaalista, joka tarjoaa erinomaisen pidon, jolloin kuorien kestävyysominaisuuksia ei ehkä tarvitse kokeilla niin useasti kuin aiemmin. Vaikka kuoret pysyvät tiiviisti paikallaan, niin tarvittaessa niiden vaihtaminen sujuu nopeasti, joten niiden värin voi aamulla sovittaa vaikka päivän ajopelin mukaiseksi.

Työnjälki on hyvää. Väri on tasainen ja kaikki aukot ovat millin osien tarkkuudella kohdillaan – niin kuin pitääkin.

Jokamies suosittelee

Ostokokemus oli miellyttävä ja tilaan jatkossakin pienet ostokset suoraan kaukoidästä. Valikoima on laaja, hinta edullinen, palvelu pelaa ja maksaminen on kotimaisia verkkokauppoja kätevämpää etenkin jos luottokortin tiedot on tallennettu jo etukäteen (ei puhettakaan Netsin nettipankkitunnuksilla pelleilystä). Ostokokemus on nautinnollinen, eikä parin viikon toimitusaikakaan ole ajoissa liikkeellä olevalle ongelma, koska vastine rahalle on erinomainen. Jokamies suosittelee!

Kotelo istuu kuten pitääkin.