Jokamies testasi: Huawei Honor 7

Huawei Honor 7

Kiinalainen Huawei on tullut ryminällä Suomen markkinoille ja saavuttaa jatkuvasti lisää jalansijaa älypuhelimien markkinoilla. Uusi Huawei Honor 7 on saanut uudet vaatteet ja uusia ominaisuuksia, joten otimme uuden tulokkaan innokkaana testiin.

Ominaisuudet, mitkä tekevät Honor 7:sta edeltäjäänsä paremman

Honor 7 on saanut sormenjälkitunnistimen, mikä on ruotsalaisen Fingerprint Cards AB:n tuotantoa. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu takakanteen kameran linssin alle, mikä saattaa iPhone -käyttäjistä tuntua hassulta paikalta. Paikka on kuitenkin mietitty tarkkaan ja puhelimen lukitus on todella helppoa avata, esimerkiksi puhelinta taskusta otettaessa, koska sormi ikään kuin luonnostaan hakeutuu määrättyyn kohtaan. Tunnistin toimii hienosti, testin aikana ei tullut kertaakaan tilannetta, missä olisi tarvinnut käyttää koodia tai edes asetella sormea useampaa kertaa tunnistimen päälle.

Toinen merkittävä ominaisuus on Honor 7:n uudistettu kameravarustus. Valmistaja on laittanut kerralla kuvanlaadun kohdalleen, nimittäin takakamerassa on peräti 20 megapikseliä ja selfie-kamerastakin löytyy peräti 8 megapikseliä. Nousseiden pikselimäärien lisäksi kamerasta löytyy Superyö, HDR, Panoraama, Intervallikuvaus, Paras valokuva, Vesileima ja ääniviesti kuvalla -toiminnot. Huonossa valossakin kameralla saa hyviä kuvia, jopa ilman salamaa ja ilman erikoistiloja.


Kolmantena nostamme esiin rungon. Edellinen Honor-puhelin oli varsin muovisen oloinen, mutta nyt puhelin on lähes täyttä ”rautaa”. Honor 7:ssä on P8-mallin jalanjälkiä seuraava metallirunko, mikä saa puhelimen tuntumaan jämäkältä ja laadukkaalta. Puhelinta voi yrittää puristella ja vääntää, mitään natinoita ei kuulu. Toimii kuin volkkarin ovi (uudemmissa malleissa).

Huawei Honor 7

Miten se toimii käytännössä?

Honor 7:n edeltäjästä tuttu mahtava akku löytyy myös tästäkin mallista pienin lisäyksin. Nyt mukana on pikalataustoiminto, mikä helpottaa elämää huomattavasti. Akku latautuu täyteet tunnissa ja viidessä minuutissa saa jo tunnin puheaikaa jos akku on päässyt tyhjilleen. Käytännössä Honor 7 palveli luvatut 48 tuntia mukisematta. Toki akun saa tyhjenemään vauhdikkaammin, jos oikein yrittää, mutta testimme aikana käyttö oli ”normaalia”, eli työpuheluita, somea, kuvausta, muutamia videon pätkiä ja niin edelleen.

Edellisessä Honorissa oli tehoa ja sitä on nytkin. Teimme perinteisen rasituskokeen avaamalla kaikki puhelimesta löytyvät sovellukset, käyttämällä kameraa ja muita toimintoja, sekä hyppimällä sovellusten välillä. Yritimme nähdä edes pieniä merkkejä hyytimisestä, mutta epäonnistuimme. ”Honor for the brave” ei hyydy.

Muita havaintoja käytöstä. Kosketusnäyttö toimii moitteetta, Huawein tuunaama puhelimen käyttöliittymä on miellyttävä ja Honor ei enää putoa sohvankaiteelta liian liukaan takakannen vuoksi, kuten edeltäjänsä. Ai niin, puhelimesta löytyy muuten ylimääräinen nappi, johon voi ohjelmoida oman toiminnon. Kätevä ja ehkä hauskakin ominaisuus kosketusnäyttöisten puhelimien aikakaudella.

Miinuksia?

Honor 7:n laatuun on panostettu tosissaan vaikka kyseessä on alle 400 euron laite. Siitä on vaikea löytää puutteita. Jos jotain on pakko mainita, niin tyylikkäästä takakannesta ulos työntyvä teräväreunainen kameran linssi on pieni miinus ja P8:n malliin tottuneelle käyttäjälle Honor 7 saattaa tuntua aavistuksen paksulta.

Honor 7:n hinta/laatu suhde kallistuu ilman muuta laadun puolelle ja mikäli 399 euroa on mielestäsi budjetissa, niin puollamme mielellämme hankintaa.