Juuri julkistettu Huawei P20 ottaa jälleen uuden askeleen kohti ammattilaistason mobiilikuvausta

Huawei julkisti tänään Pariisissa järjestämässään lanseeraustilaisuudessa odotetun Huawei P20 -sarjansa. Uusi sarja ottaa jälleen harppauksen kohti ammattimaista mobiilikuvauslaatua.

Huawei P20 Pro:ssa on Leica-triplakameran markkinoiden korkeimmalla pikselimäärällä – puhelimen kamerassa on 40 megapikselin RGB-sensori, 20 megapikselin mustavalkosensori sekä 8 megapikselin sensori teleobjektiivilla. Lisäksi kamerassa on täysin uusi värisuodatin. Kameran f/1.8-, f/1.6- ja f/2.4 -aukot tallentavat yksityiskohdat HUAWEI P20 Prolla otettuihin kuviin viimeistä piirtoa myöten.


HUAWEI P20 Prossa on uusi Leica kolminkertainen teleobjektilinssi (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH) viisinkertaisella hybridizoomauksella. Triplakameran kuvaussensori on erittäin herkkä ja kuvaaminen onnistuu sillä hämärässä jopa ISO 102400 -tasoisesti.

HUAWEI P20 -puhelimessa on täysin uusi versio Leican kaksoiskamerasta 12 megapikselin värisensorilla (pikselikoko jopa 1,55 µm) ja 20 megapikselin mustavalkosensorilla. Molemmissa HUAWEI P20 -sarjan lippulaivapuhelimissa on 6-akselinen optinen vakaus ja tuki 960 fps:n hidastuskuvaukselle. Ultra Snapshot -toiminnolla puhelin ottaa kuvan 0,3 sekunnissa – riittää kun painaa puhelimen äänenvoimakkuuspainiketta.

Tekoäly opiskelee puhelimen käyttäjää tämän arjen tehostamiseksi

Kirin 970 -piirisarjan tukemana Huawei P20 -sarjan lippulaivapuhelimet tunnistavat automaattisesti yli 500 kuvaustilannetta 19 kategoriassa ja valitsevat tämän mukaan kuvaustilan ja kamera-asetukset. Tuloksena on äärimmäisen laadukas otos.

HUAWEI AIS (AI Image Stabilization) -kuvanvakaustoiminto auttaa hämäräkuvaamisessa, jopa kuvattaessa ilman kolmijalan tarjoamaa tukea. Täysin uutta Huawein edistyksellisessä kamerajärjestelmässä on ennakoiva 4D-fokus, joka helpottaa liikkuvan kohteen taltiointia. Uutta on myös tekoälyohjaus (AI-Assisted Composition), se tarjoaa esimerkiksi optimoituja rajausvaihtoehtoja ryhmäkuville ja maisemille, sekä auttaa suoristamaan horisonttia.

Molemmissa P20-sarjan lippulaivapuhelimissa on 24 megapikselin etukamera tekoälyn tukemalla piirteidenparannuksella ja 3D-muotokuvavalaistustoiminnolla. Tämän ansiosta selfiet ovat teräväpiirteisen luonnollisia.

HUAWEI P20 -sarjassa on puhelimeen sisältyvä Prisma-prosessori, joka tukee reaaliaikaista, esineisiin ja ympäristöön perustuvaa filteröintiä. Sen laskentanopeus on 3-4 kertaa nopeampi kuin tavallisen vastaavan pilvipalveluversion. Lisäksi Huawei P20 -sarja tukee lisätyn todellisuuden Google ARCorea -sovellusta. HUAWEI P20 Prossa on 4000 mAh akku ja HUAWEI P20 -puhelimessa 3400 mAh akku. HUAWEI P20 -sarjan lippulaivapuhelimet lataa nopeasti TÜV-sertifioidun HUAWEI SuperCharge-pikalaturilla. P20 Prolla on IP67 -luokitus.

HUAWEI P20 Lite tuo hintaluokkaansa 16 MP + 2 MP -kaksoiskameran AR-ominaisuuksilla ja LCD-valoteknologialla. Huawein tekoälyteknologian ja EMUI 8.0 -käyttöliittymän P20 Lite oppii käyttäjän käyttötavat ja kykenee sen perusteella tehostamaan puhelimen toimintaa nopeammaksi ja akunkestoa pidemmäksi. 3000 mAh:n akulla varustetun P20 Liten saa avattua näyttämällä puhelimelle käyttäjän kasvoja. Uutuusmallissa on myös taakse sijoitettu nopea sormenjälkilukija.

Mallisto myyntiin ennen pääsiäistä

HUAWEI P20 -sarja saapuu Suomeen myyntiin vielä ennen pääsiäistä. Ensimmäisenä kauppoihin ennättävät P20 Lite ja P20 värivaihtoehtoinaan kultaan taittava pinkki, tumman sininen sekä tyylikäs musta. P20 Liten suositushinta on 349 euroa ja P20-mallin 649 euroa. P20 Pro on ennakkotilattavissa 28.3. alkaen ja sen toimitukset alkavat 16.4., tämän suositushinta on 849 euroa, värivaihtoehtona on sinisen ja mustan lisäksi violetin sävyinen Twilight. Huawei julkisti Pariisissa myös Porche Design Huawei Mate RS -puhelimen sekä joukon audiotuotteita.

Stara TV vieraili Huawei P20:n julkistustilaisuudessa: