Kahva edellä jäädytetyllä pellolla – jääratakaudelle sanottiin hyvästit Pukkilan Kanteleringillä

Itä-Uudenmaan Pukkilasta löytyy varsinainen autohullun talviparatiisi, eli jäädytetylle pellolle tehty Kantelering. Reilun kahden kilometrin pituinen ajoharjoittelu- ja hauskanpitorata on auki useimpina talviviikonloppuina, jolloin siellä pääsee kelin salliessa ajamaan pientä maksua vastaan. Tänä viikonloppuna paikalla oli Radalle.com lauantaina, ja sunnuntaina vietettiin kauden viimeistä jääratapäivää.

Koska kyse oli kauden päätöksestä, Sutii Racingin radalla sai nyt ajaa myös piikkipyörillä. Niinpä paikalla oli aika monta ralliautoa ja muita kilvettömiä laitteita, jotka möyhivät Kanteleringin pintaa kunnolla päivän mittaan. Siviiliautoille paras ajoaika olikin aamupäivästä, jolloin baana oli vielä kunnolla jäässä. Radalla driftaili monennäköistä siviilikalustoa Teslasta Mersun isoon pakuun, joka oli varsin erikoinen näky kahva edellä etenevänä.


Kävimme itsekin pyörähtämässä radalla 300-heppaisella VW Golf R:llä, jonka alla oli kitkarenkaat. Haldex-neliveto on perusluonteeltaan puskeva, mutta kyllä Golfiakin sai vietyä kahva edellä, kun auton onnistui vain heittämään poikittain jo mutkiin käännyttäessä. Päivän saldoksi tuli myös pari spinnausta, mutta niistä selvittiin muutamalla autoon tarttuneella heinänkorrella.

Pellolle tehdyllä radalla ei oikeastaan voi osua kuin muihin autoihin, joten paikalla on todella turvallista harjoitella liukkaan kelin ajoa tai sladitella muuten vain. Pääsuoralle kiihdytettäessä mittari nousee helposti satasen yläpuolelle, eli Kantelering tarjoaa myös vauhtia hauskanpidon lisäksi. Jos mieli tekee siis luisutella sydämensä kyllyydestä, ensi talvenakin kannattaa suunnata Pukkilan suuntaan!

Kahva edellä!