Kaistapäiset arabien autostuntit: Liikkuvan auton vierellä ”hiihtämistä” ja roikkumista ulkona kahdella renkaalla.

Saudi-Arabian yksi viime vuosien muotivillityksistä on ollut tehdä mitä mielettömämpiä autostuntteja, joista videoita on valunut myös Youtubeen. Näillä videoilla tehdyt temput saavat perinteiset liikkuvista autoista Kalashnikoveilla ilmaan ammuskelut näyttämään suorastaan kesyltä ja harmittomalta hauskanpidolta.

Lähi-idän pitkät aavikkomaantiet ja sikäläinen autoharrastuneisuus pitävät huolen, että kalustoa ja innokkaita huimapäitä riittää stunttien tekijöiksi. Suurinta hottia näyttäisi olevan kahdella renkaalla ajamaan opettelu. Hurjimmissa tempuissa matkustaja työntäytyy tällöin ulos, ja vaihtaa jopa ilmassa olevan renkaan! Toinen suosittu hulluttelu on kuvata kuskia, joka kaistapäisesti pyöräyttelee autoaan renkaiden varassa kieppuen näin liikenteen seassa.

Ihan kuin tässä ei olisi jo tarpeeksi nähdään videoilla joskus vieläkin käsittämättömämpiä temppuja. Eräs näistä on liikkuvasta autosta tuleminen ulos ”hiihtämään” auton vierelle. Tempussa siis tyyppi tulee liukumaan kenkiensä varassa auton vierelle asvaltille pitäen käsillään autosta kiinni. Toinen liikkuvasta autosta tehty kamapäinen temppu on roikkua ja maata ulkona avonaisesta autonovesta, ja kosketella alla vilisevää asvalttia. Parhaimmillaan näitä äärimmäistä taitoa vaativia stuntteja on hyödynnetty esimerkiksi elokuvien kohtauksissa. Pahimmillaan temput ovat liikenteen seassa ruumiita aiheuttavaa idiotismia.


Tässä valitettavan heikkolaatuisella, mutta sitäkin älyvapaammalla videokoosteella nähdään arabien tempuista vaarallisimpia. Mukana on kahdella renkaalla liikenteen seassa ajamista, sekä samaan aikaan auton ulkopuolella temppuilua. Löytyy myös auton pyörittelyä ja sladittelua suurissa nopeuksissa katsojien pällistellessä lähistöllä, sekä esimerkiksi jalkojaan oikovan miehen kyyditystä auton konepellillä. Videota katsoessa ei voi välttyä ajatukselta montako sataa arabia on joka vuosi vähemmän näidenkin temppujen jäljiltä.

Katso video tästä: