Kaliforniassa sadat työssäkäyvät asuvat autoissaan korkeiden vuokrien johdosta.

Työnteon tulisi taata ihmisille riittävä toimeentulo. Näin ei kuitenkaan aina ole. Kaliforniassa monet perinteistä keskiluokkaista työtä tekevät työntekijät sairaanhoitajista kokkeihin, ja aina opettajiin saakka ovat pakotettuja asumaan autoissa tai asuntovaunuissa. Pääasiallisin syy on alati kasvavat asumiskustannukset, jotka vievät leijonanosan työssäkäyvien palkoista.

Erityisesti Santa Barbaran alueesta on tullut yleinen paikka asunnottomille työssäkävijöille. Yksi heistä on Marva Ericson, joka työskentelee lähihoitajan apulaisena. Nainen on asunut Kiassaan viimeiset kolme kuukautta. Hän herää aina ennen aamunkoittoa, ja matkaa paikallisen Nuorten miesten kristillisen yhdistyksen tiloihin pukeutumaan ja laittautumaan töitä varten. Nainen päätyi kodittomaksi saatuaan useita kohtauksia, joiden syyksi paljastui aivokasvain. Tällä hetkellä hän huolehtii myös kuolemansairaasta äidistään.

Santa Barbarassa toimii New Beginnings Counceling Center –niminen järjestö, joka auttaa erityisesti veteraaneja, pienituloisia ja asunnottomia tarjoamalla näille kohderyhmille erinäisiä palveluja. Järjestö pyörittää mm. Safe Parking –ohjelmaa, jossa pyritään takaamaan parkkialueiden lukuisille autossanukkujille turvalliset yöpymiset.


Ohjelman piiriin kuuluu noin 150 asiakasta, joista 40% on työelämässä, mutta eivät selviydy asunnon mukanaan tuomista kustannuksista. Ylivoimaisesti suurin osa asuu pienissä autoissaan, sillä harvalla on varaa asua edes asuntovaunussa. Samainen auto on myös monille työssäkäyville välttämättömyys, sillä se toimii samalla myös kulkuneuvona työpaikalle.

Kuvia aiheesta: Daily Mail