Kanadalaisen miehen ”Mielenvikaisuus-Ferrari” kulkee kahden suihkumoottorin turvin yli 600 km/h!

Yritteliäs kanadalaismies nimeltä Ryan McQueen on päättänyt, että Ferrarin V12 ei riitä yhtään mihinkään. Niinpä tämä jumalaa pelkäämätön heppu on rakentanut Ferrari Enzolta ja Batman-auton ristisiitokselta näyttävän kulkupelin, joka saa voimansa kahdesta lentokoneen suihkumoottorista. Lopputulos ei ole mikään hetken mielijohde, vaan 12 vuoden työn saavutus. Moottorit ovat Rolls-Roycen käsialaa, ja McQueen on rahoittanut ne aikanaan myymällä pois oman Corvettensa.

Miehen ”Enzo” tuottaa työntövoimaa siinä määrin, että Ferrarin aito 660-heppainen pata tuntuu melkoiselta pikkulohkolta Ryanin ”Insanity”, eli mielenvikaisuudeksi nimettyyn kiituriin. Se täytyy muistaa, että ulkokuoren lievää samankaltaisuutta lukuun ottamatta projektilla ei ole mitään tekemistä yhdenkään oikean Ferrarin kanssa. Ryanin hulluttelusta tekee mielenkiintoisen sekin tosiasia, että rakentelijalla ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta lentokoneen moottorien yhdistämisestä autoon!


Kukaan McQueenin naapureistakaan ei varmasti ole perillä, mitä rakentajan päässä on liikkunut projektin aikana. Itse Enzo Ferrarikin saattaisi pyörähtää muutaman kerran mausoleumissaan, mikäli hän olisi kuulemassa nimensä yhdistämisestä tällaiseen keksintöön. Itsetehdyksi urheiluautoksi suorituskyky on kuitenkin kohtuullisen mieleenpainuva. Auton teoreettinen huippunopeus on yli 600 km/h, mikäli vain tarpeeksi pitkä suora avautuu eteen, ja kuljettajan päässä on sopivalla tavalla mutterit vinksallaan. Edmontonin lähiössä, missä McQueen luomuksensa kanssa vaikuttaa, kannattaa tarkkaan seurata taustapeilistä mahdollisesti lähestyvää punaista ohjusta…