Katso kuinka 3,4 miljoonan dollarin Bugatti Chiron katoaa horisonttiin kiihdytysradalla

Miljoonia maksava 1500 hevosvoimainen Bugatti Chiron on todellinen harvojen herkku, jonka voi yleensä tavata luontaisessa ympäristössään esimerkiksi Monacon tai Marbellan rantakaduilla. Nyt Chiron on nähty myös kiihdytysradalla, jossa se pääsi tosissaan kokeilemaan voimavarojaan.

Ensimmäiset yritykset menivät hieman metsään, sillä kuljettaja yritti tehdä kiihdytyksen ilman Launch control -apujärjestelmää. Chiron lähti viivalta kuin laiskiainen, mutta pääsi kuitenkin pienen alkuverryttelyn jälkeen vauhtiin. Kun Launch control -nappi vihdoin löytyi, Chiron ampaisi viivalta pimeyttä kohti, kuin valonnopeuteen kiihdyttävä Millennium Falcon Tähtien sota -elokuvassa.

Kun kaikki asetukset ja kuskin jalan asento oli kohdallaan, Chiron saavutti 60 mailin (96,5 km/h) tuntivauhdin, oli sekuntikellossa lukemat 2,66 sekuntia. 5,1 sekunnin jälkeen mittari näytti 100 mph (160 km/h) ja 9,9 sekunnin vauhtia oli jo 150 mph (241 km/h). Chiron pystyy siis saavuttamaan noin 250 km/h nopeammin kuin tavallinen perheauto saavuttaa 100 km/h – no, onko se ihme kun hintaa ja hevosvoimiakin on ”hieman” reilummin.