Katso traileri: Yksi Hollywoodin tunnetuimmista autoista tekee paluun ensi kesänä!

Veikeän kuuloisella ambulanssisireenillä varustettu vanha Miller-Meteorin korittama vuosimallin 1959 Cadillac ambulanssi on varmasti eräs Hollywoodin hienoimpia autoluomuksia Steve McQueenin Ford ”Bullit” Mustangin, sekä Burt Reynoldsin Pontiac ”Konna & Koukku” Trans Amin ohella. Alkuperäisessä Haamujengi-elokuvassa (The Ghostbusters, 1984) Cadillac tunnettiin nimellä Ecto-1, ja se oli muutettu monine varusteineen kuljettamaan haamujengiläisiä suoraan kummitusten kimppuun. Auto nähtiin vielä vuoden 1989 jatko-osassa Ecto-2 kilvin varustettuna, mutta karmivassa (ei tekijöiden tarkoittamalla tavalla) naisten tähdittämässä vuoden 2016 uusintaversiossa oli jo vuosimallin 1984 laatikko-Caddy. Blaah!

Ensi kesänä palataan kuitenkin kiehtovan alkuperäiselokuvan juurille ”Ghostbusters: Afterlife” nimisen rainan alaisuudessa, joka ohittaa kolmen vuoden takaisen tekeleen, ja on siten suoraa jatkoa vuoden 1989 elokuvalle. Ecto-1 on jo jälleen nähtävissä tulevan leffan trailerin muodossa, johon löytyy linkki myös juttumme lopusta. Elokuvaan olisi aivan hyvin voitu valita myös vaikka tuliterä 2020-mallin Cadillac CT6-V, mutta leffan tekijät ovat tehneet viisaasti palatakseen 50-luvun auton äärelle. Milloin muka 50-luku olisi mennyt muodista pois?


Uudessa elokuvassa on myös uudet hahmot. Tarinan keskipisteessä on perhe, joka muuttaa vanhaan maalaiskaupunkiin mystiselle tilalle vain huomatakseen, että koko paikkakunnalla on vahvat siteet wanhaan muinaiseen Haamujengiin. Leffassa nähdään myös alkuperäisiä vielä elossa olevia tähtiä kuten legendaarinen murjottajakoomikko Bill Murray, Blues Brothers –komediastakin tuttu Dan Aykroyd, sekä Ernie Hudson. Jostain syystä vanhan liiton veljet eivät vain ole päässeet esiintymään uudelle trailerille.

Leffassa tullaan ilmeisesti viljelemään enemmänkin viittauksia 80-luvun elokuviin, mutta -59 Caddy on tietenkin se tärkein, ja tällä kertaa se löydetään rähjääntyneenä vanhasta ladosta peiton alta. Vaikka auto onkin menettänyt jo entisen loistonsa, pääsee se tälläkin kertaa kurvailemaan kaduille tositoimissa. Trailerissa nähdään hieman kököltäkin näyttävää CGI-kruisailua pellon poikki, sekä auton kyljestä aukeava ”ampujanpenkki”, josta kunniakkaasti tähtäillään vastaantulevia haamuja.

Toivoa sopii, että leffassa nähtäisiin runsaasti autoaiheisia kohtauksia, ja että se ylipäätään vaikuttaisi tarpeeksi houkuttelevalta miltei 20 euron leffalipun arvoiseksi. Elokuvan on muuten ohjannut Jason Reitman, joka on alkuperäisten leffojen ohjaajan Ivan Reitmanin poika. ”Ghostbusters: Afterlife” pitäisi eksyä teattereiden pimentoihin heinäkuussa 2020. Katso alta leffan traileri!