Katsottua: The Grand Tour – miltä Jeremy Clarksonin ja kumppanien uusi auto-ohjelma vaikutti

Katsoimme The Grand Tour -autosarjan avausjakson, joka on nähtävissä Amazon Prime -suoratoistopalvelussa nyt myös Suomessa!

The Grand Tour on entisten Top Gear -sarjan juontajien uusi autosarja, joka jatkaa samalla vanhalla linjalla. Jeremy Clarkson, James May ja Richard Hammond ottavat heti avausjaksossa luulot pois ja tuovat viivalle kolme maailman kovimpiin kuuluvaa hybridi-superautoa: Ferrari La Ferrari, McLaren P1 ja Porsche 918.

Superautot saavat kovaa kyytiä kokeneiden autotoimittajien käsissä ja pelkästään kiihdytyskilpailua toistetaan lukemattomia kertoja, jotta herrat pääsisivät selville siitä, kuka on kingi. Kumi palaa ja koko ajan mennään kahva edellä. Äijämeininkiä!


Perinteisen kilvoittelun ja testaamisen lisäksi avausjaksossa esitellään uusi Ebolaksi nimetty testirata ja testikuljettaja, joka ei tässä sarjassa peittele naamaansa. Kyseessä on NASCAR-mestari Mike ”The American” Skinner, joka ottaa superautoista mittaa ja tavoittelee Ebola-radan parasta kierrosaikaa. Radan nimi muuten tulee Ebola-viruksesta, jonka muoto lähes identtinen testiradan kanssa.

Uusi sarja muistuttaa hyvin paljon esikuvaansa ja antaa sille kovan vastuksen. Hurttia huumoriakin löytyy, kun kolmikko joutuu ”tappelemaan” ensimmäisessä jaksossa amerikkalaisyleisön kanssa lähes verissäpäin englantilaisen ja amerikkalaisen autokulttuurin eroista. Katsojaluvut kertovat tulevaisuudessa miten ruuduun ääressä viihtyvä amerikkalaisyleisö oikeasti ottaa engelsmannit vastaan.

Sarjaa on tehty lähes 200 miljoonan euron budjetilla ja se myös näkyy. Kuvauspaikat, kalusto, lavasteet (teltta), stuntit ja erikoistehosteet ovat viimeisen päälle ja ”silmäkarkkia” riittää. Juontajien naamat alkavat vain olemaan melkoisen elämää nähneitä, mutta emme sorru tässäkään kohtaa ikärasismiin. Juontajakolmikko on ehdottomasti sarjan kantava voima ja sielu, sillä ilman Clarksonia, Maytä ja Hammondia tämä olisi ehkä vain yksi autosarja muiden joukossa. Suosittelemme sarjan katsomista varsinkin nyt, kun se on poskettoman halpaa!

Amazon Prime kerää agressiivisesti asiakkaita ja tarjoaa sekä ilmaista koeaikaa että edullisempaa kk-hintaa ensimmäisen puolen vuoden ajalle. Primen saa nyt hintaan 2,99€/kk ja puolen vuoden jälkeenkin vain 5,99€/kk, mikä on selvästi esim. kilpailevaa Netflixiä halvempi.

Miinuksena Amazon Primessa on suomenkielisten tekstityksien puuttuminen, mutta onneksi kaveriksi saa englanninkielisen tekstityksen, jos puheesta on vaikeuksia saada selvää. Katsoimme The Grand Tour-sarjaa iPadin sovelluksella, mikä toimi lähes moitteetta. Videotoiston alussa kuva on useita minuutteja epäselvä, kunnen bittivirta saavuttaa HD-tason. Tämä on toki osittain riippuvainen käytettävästä verkkoyhteydestä.