Kauneudesta on etua – upouudesta Aston Martin DB11:stä on tehty yli 1400 tilausta alle viikko esittelyn jälkeen

Aston Martin esitteli viimeisimmän urheiluautonsa, eli upouuden DB11:n viime viikolla Geneven autonäyttelyssä. Auto jatkaa hienolla tavalla Astonin kunniakkaita GT-autojen perinteitä, mutta siinä on myös monia aivan uusia muotoilupiirteitä, joita on nähty aiemmin korkeintaan merkin konseptiautoissa.

Uusiin muotoilukikkoihin kuuluvat mm. leijuvan oloiset kattopilarit, etupyöränaukkoihin sulautuvat etulokasuojien kidukset ja aivan takaluukun yläreunan tasolle nostetut takavalot. Tämä kaikki tekee selvän pesäeron viime vuosien Aston Martineihin, jotka ovat olleet kauneudestaan huolimatta kuin samasta puusta veistettyjä.

Aston_2


Myös ostajat näyttävät arvostavan auton tuoreita linjoja. Brittiläinen Autocar kertoi nimittäin, että Aston Martinin uutuudesta on tehty jo yli 1400 tilausta vajaa viikko Geneven autonäyttelyssä tapahtuneen ensiesittelyn jälkeen. Ensimmäiset 500 tilausta saatiin VIP-asiakkaille järjestettyjen ennakkoesittelyiden yhteydessä, ja seuraavat 500 asiakasta tilasivat autonsa nähtyään DB11:n ensimmäiset kuvat netissä. Geneven näyttelyn yhteydessä brittimerkki on saanut puolestaan jo 400 tilausta, joten Astonin uusi urheiluauto on saanut varsin lennokkaan lähdön markkinoille.

Menestystä ei häiritse edes hinta, joka on Aston Martineille tyypillistä tasoa. Esimerkiksi Saksassa DB11:stä joutuu pulittamaan vajaat 205 000 euroa, ja Suomessa tähän päälle tulisi vielä autovero. Ensimmäiset onnelliset asiakkaat saavat uuden Aston Martinin allensa loppuvuodesta, mutta tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä.

Aston_3

Ostajien ei tarvitse tyytyä pelkästään tuoreisiin linjoihin, vaan myös auton tekniikka on upouutta. DB9-edeltäjämallin vapaasti hengittävä V12 on korvattu tuplaturbotetulla 5,2-litraisella V12:lla, josta irtoaa 600 hevosvoiman teho ja 700 newtonin vääntö. Odotamme mielenkiinnolla, kuuluuko myös James Bond tuleviin DB11-kuskeihin. Viimeisessä Spectre-leffassa Bondin alla oli yksittäiskappaleena tehty DB10, joten ainakin numeroiden perusteella valinta olisi varsin looginen.