Kia paljasti ensimmäisen kuvan uudesta XCeed-mallista

Kia Motors paljasti ensimmäisen kuvan vauhdikkaan näköisestä ja täysin uudesta Kia XCeed -crossover -mallista, joka esitellään suurelle yleisölle virallisesti 26. kesäkuuta. Virtaviivainen Ceed-perheen uusi crossover on sporttinen vaihtoehto perinteisille ja isommille SUV-malleille.

Kia XCeed on suunniteltu Kian Euroopan muotoilukeskuksessa Frankfurtissa. Auton urheilullista muotoilua korostaa sen coupémainen takaosa. Vaikka XCeed on olemukseltaan dynaamisempi kuin sen suuremmat kilpailijansa, tarjoaa se kuitenkin kilpailukykyiset sisä- ja tavaratilat Euroopan parhaiten myyviin SUV-malleihin verrattuna.


– Kia XCeedin urheilullinen muotoilu ja olemus tekevät siitä monia suurempia SUV-malleja haluttavamman, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Kia Motors Corporation

Kia Motors Corporation on vuonna 1944 perustettu eteläkorealainen autonvalmistaja. Kia-autojen vuosittainen tuotanto on yli 3 miljoonaa ajoneuvoa. Kialla on 14 valmistus- ja kokoonpanotehdasta viidessä eri maassa ja myyntiverkosto toimii noin 180 maassa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on yli 45 miljardia dollaria. Kialla on maailmanlaajuisesti noin 51 000 työntekijää. Kian markkinaosuus oli Suomessa 5,28 prosenttia vuonna 2018. Kialla on ollut useana vuonna Suomen merkkiuskollisimmat asiakkaat.