Kiinnostaisiko Bentley Continental GT:n pohjalta tehty maastoralliauto – nyt sellainen olisi tarjolla

Bentley yhdistyy useimpien mielikuvissa hillittyyn brittiläiseen eleganssiin, joka on mahdollisimman kaukana kaikenlaisesta maastomeiningistä. Toki firman tarjontaan kuuluu nykyään Bentayga-niminen SUV, mutta senkin luontainen elinympäristö löytyy asfalttiviidakosta. National Geographic -kanavan Supercar Megabuild -nimisessä TV-sarjassa esiintyi kuitenkin Bentley Continental GT:n pohjalta tehty maastoralliauto.

Nyt tuo uniikki yksilö on myynnissä eBay-nettihuutokaupassa, ja ostajat näyttävät suorastaan taistelevan siitä. Tätä kirjoitettaessa Rally Editioniksi kutsutusta Bentleystä on tehty jo 63 tarjousta, joista korkein hätyyttelee 40 000 dollarin lukemaa. Hopeanvärisen coupén muuttaminen mattavihreäksi maastohirviöksi maksoi kuulemma noin 32 000 dollaria, joten tämän hetken tarjousten perusteella auto on suorastaan edullinen.


Bentleyssä on 17-tuumaiset peltivanteet brutaalin näköisillä maastorenkailla, joita varten pyöränaukkojakin on tarvinnut suurentaa. Lokasuojanreunoihin on pultattu lisäksi äijähenkiset levikkeet, ja luonnollisesti myös alustaa on korotettu maastoajoa silmälläpitäen. Iskunvaimentimet ovat säädettävää mallia, ja pohjapanssarilevyt suojaavat alustaa pahimmilta pohjakosketuksilta.

Continental GT:n korin takapäätä suojaa lisäksi ulkoinen turvakaari, johon on kiinnitetty varapyörä ja kaksi peltikanisteria. Katolla komeilee puolestaan leveä ledivalopalkki, joten maastorallin pitäisi onnistua pimeämmässäkin olosuhteissa. Kuskilla ja matkustajilla on varsin ylelliset olosuhteet myös mudan keskellä kahlatessa, koska beigellä nahalla vuoratut sisätilat on jätetty ennalleen. Varustelistalle kuuluu mm. lämmitettävät sähköpeilit, ksenonvalot, parkkitutkat edessä ja takana, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, navigaattori ja avaimeton käyttö.

Kuusilitraisesta tuplaturbo-W12:sta irtoavat 560 heppaa välitetään kaikille neljälle pyörälle kuusivaihteisen automaatin kautta, ja auto on viimeksi huollettu reilun 191 tuhannen kilometrin kohdalla. Huoltokirjan kaikki leimat ovat jopa peräisin Bentleyn merkkihuollosta. Huutokauppa päättyy lauantaina, joten kiinnostuneilla on vielä hyvin aikaa jättää tarjouksensa. Maastoralli-Bentleyn tuleva omistaja saa ainakin melkoisen katseenkääntäjän, vaikka auton tyylikkyydestä voidaan olla montaa mieltä.