Kimi Räikkösen löytyneen vauhdin takana isyys?

Kimi Räikkönen, Ferrari F1. Kuva: Ferrari

Kimi Räikkönen tunnetaan jäämiehenä, joka keskittyy vain oleelliseen, eli ajamiseen. Hän ei juuri piittaa julkisuudesta, ja kommentoi toimittajien kysymyksiin yleensä hyvin lyhytsanaisesti.

Paalupaikat ovat olleet viime kausina vähissä, eikä voittoakaan ole herunut pitkään aikaan. Viime kaudella Kimi jäi MM-taistelussa kuudenneksi, 26 pistettä tallikaverinsa Sebastian Vettelin takana. Tämän kauden alku on luvannut vielä huonompaa, sillä tallikaverin johtaessa MM-taistoa, Kimi on jo 55:n pisteen takamatkalla. Kimin sijoitukset kauden 2017 kilpailuissa ennen Monacoa: Australia 4. sija, Kiina 5. sija, Bahrain 4. sija, Venäjä 3. sija ja Espanjassa keskeytys kolaroinnin seurauksena.

Nyt Monacon kilpailun aattona, Kimi räjäytti pankin ajamalla aika-ajoissa paalupaikalle ja vieläpä ennätysajassa 1:12.178. Edellisestä paalupaikasta olikin aikaa peräti yhdeksän vuotta. Formula 1 -kuljettajien Graalin maljana pidetty Monacon F1 GP:n voitto häämöttää nyt Kimin silmissä ja sen todellisena esteenä voi olla vain ensimmäinen mutka ja varikkokäynti. Jos Kimi johtaa ensimmäisen mutkan jälkeen kilpailua, eikä Ferrari onnistu sössimään varikkokäyntiä – tai taktikoimaan sitä Vettelin eduksi, on Kimillä erinomainen mahdollisuus hymyillä tänään korkeimmalla korokkeella.


Kimi Räikkönen on perheenisä, jonka kaksivuotias poika sai äskettäin pikkusiskon. Isyys näkyy ja on selvästi hionut kovan jäämiehen olemusta pehmeämmäksi. Hän jaksoi lohduttaa pientä Formula 1 -fania Espanjan GP:ssä tapahtuneen keskeytyksensä jälkeen, kutsumalla hänet perheineen Ferrarin varikolle. Kimi-fani nimeltä Thomas vaihtoi kyyneleet leveään hymyyn, kun tapasi idolinsa ja sai aidon Ferrari-lippiksen päähänsä.

Hän on myös vastannut toimittajien kysymyksiin selvästi vuolaammin ja muutamassa haastattelussa on jopa tullut tunne, että tuleeko tästä puheesta loppua. Myös hymyä on nähty hieman useammin, vaikka jäämies ei julkisuudessa mikään hilpeä veikko olekaan.

Tänä viikonloppuna tapahtui jotain vielä ”oudompaa”. Motorsport-Total -lehti kertoo, että Kimi Räikkönen oli tavannut lauantaiaamuna varikolla F1 legenda ja Mercedes-vaikuttaja Niki Laudan. Kimi oli kysynyt Laudalta kuulumisia ja halannut häntä!

– Hän ilmaantui kävelemään vierelleni. Yhtäkkiä hän halasi minua. Hän ei ole ikinä tehnyt niin. Hän kysyi: ”Niki, miten menee?”, Lauda kertoi.

– En tiennyt asiaa ensin, mutta hän sanoi tulleensa toista kertaa isäksi. Hän vaikutti hurjan motivoituneelta. Aloin sitten jutella hänen kanssa omista lapsistani, Lauda lisäsi.

Lauda oli keskustellut tovin Räikkösen kanssa ja totesi, että perheasiat tuovat lisää vauhtia ajamiseen.

Onko isyys sulattamassa jäämiehen ja vapauttamassa kadoksissa olleen vauhdin?