Kohtuullisen kiva kaatopaikkalöytö: 1970 Ford Mustang Boss 302

Kaatopaikat voivat joskus olla mielenkiintoisia paikkoja. Niihin päätyy aina välillä asioita ja esineitä, joiden parempi paikka olisi jossain aivan muualla. Varsinkin autojen hautausmaat voivat olla parhaimmillaan autoasiantuntijalle todellinen aarreaitta. Näin kävi Tenneseen Clevelandissa Yhdysvalloissa, missä Mustangin raato paljastui halutuksi ja aidoksi Boss 302 -malliksi!

Boss 302 oli Fordin tehoversio Mustista, jota valmistettiin vuosina 1960-70 yhdessä vieläkin tehokkaamman veljesmallin 429:n kanssa. Löytöhetkellä Mustang oli lohduttomassa kunnossa, ja autosta oli revitty irti vähäänkään käyttökelpoiset osat, mutta mitä kaatopaikkalöydöltä nyt muutakaan voisi odottaa. Mustang-harrastajat ympäri maailman metsästävät Boss-malleja mielellään, joten löytö ei silti ollut lainkaan hassumpi.


Uskomatonta löydössä oli se, että alkuperäinen ”build sheet”, eli auton tietojen tärkein tunnistamisasiakirja löytyi samalla kertaa. Papereista käy ilmi, että kyseessä on todella aito 302-malli. Löytäjä on ehtinyt jo laittaa auton myyntiin eBay-sivustolle, ja kirjoitushetkellä siitä oli ehditty jo huutaa reilut 5000 taalaa, joten auto oli kaikesta päätellen pelastamisen arvoinen.

Myyntihetkellä Boss-mallin varustukseen kuului mm. nelilovinen manuaali, Shaker-mallin konepelti, sporttisempi takapenkki ja keskikonsoli. Kuvista päätellen suurin osa näistä on kuitenkin tämän auton kohdalla enää muisto vain. Moottori on löytänyt tiensä toiseen autoon, ja peräosakin on nähnyt parempia päiviä. Uuden omistajan tehtäviin kuuluu ainakin löytää Mustangiin autosta täydellisesti puuttuva voimansiirto, sisusta sekä tutkia peräosan saamat vauriot, jotka saattavat olla myös alkuperäinen syy auton hylkäämiseen alun perin.

Mikäli rahapussista löytyy tarpeeksi setelirahaa auton kunnostamiseksi, ja ennen kaikkea ylimääräistä vapaa-aikaa, niin nyt olisi elämänsä tilaisuus sanoa molemmille hyvästit. Täydessä iskussa Pomo-Musti on nimittäin muskelikauden herkkua kiihottavimmasta päästä.

Katso tästä eBayn myynti-ilmoitus!