Kuin suoraan elokuvista – Poliisi ampui takaa-ajettavaa autoa oman autonsa tuulilasin läpi

LAPD:n poliisi jahtasi kahta murhasta epäiltyä henkilöä viime viikolla, ja takaa-ajo meni niin hurjaksi, että poliisi ampui epäiltyä jopa oman autonsa tuulilasin läpi.

Tilanne oli alkanut 11.7. autopesusta, jonka luona oli ammuttu miestä. Kahden henkilön nähtiin pakenevan paikalta mustalla SUV:lla. Pari tuntia tapauksen jälkeen, poliisi havaitsi epäiltyjen auton ja hurja takaa-ajo alkoi. Poliisi ampui tuulilasinsa läpi peräti 11 laukausta kohti epäiltyjä ja tulitus jatkui lippaan vaihdon jälkeen sivuikkunasta. Epäiltyjen auto pysähtyi lopulta paikallisen koulun seinään ja toinen miehistä juoksi karkuun poliisin luotien viuhuessa.

Molemmat miehet saatiin kiinni. Toinen heistä kuoli poliisin luoteihin ja toinen haavoittui. Autopesun luona ammuttu mies kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.


LAPD:n mukaan poliisin on luvallista ampua liikkuvasta autosta, jos takaa-ajo muodostaa välittömän uhan sivullisille tai poliisille. Yleensä poliisit eivät harjoittele tällaisia tilanteita, sillä niitä sattuu vain yksi tuhannesta kerrasta, kertoo LAPD:n apulaisseriffi Tim Kelly. Tien varrella oli ihmisiä ja olemme todella onnekkaita, että epäillyt eivät osuneet autollaan yhteenkään heistä, Kelly lisää.