Kyseessä ei ole uuden Batman-elokuvan kuvaukset, vaan Apollo IE -superauton öinen testiajo

Apollo IE

Apollo -superautot juontavat juurensa saksaan ja Gumpert Sportwagenmanufaktur -yhtiöön, jonka vuonna 2005 julkistettu superauto, Gumpert Apollo, ei kuitenkaan saavuttanut järin suurta suosiota. Yhtiön konkurssin jälkeen, sen rippeet päätyivät kiinalaisten tukemaan Apollo Automobil -yhtiön käsiin, joka on laittanut kokonaan uuden vaihteen silmään.

Yhtiön uusin superauto kantaa nimeä Apollo IE, eli Intensa Emozione, mikä tarkoittaa suomeksi suuria tunteita. Auto bongattiin äskettäin Hong Kongissa, missä se käy parhaillaan läpi lämpimän ja urbaanin ympäristön testejä. Musta siivekäs auto on pysäyttävä näky ja öisen Hong Kongin kaduilla se on kuin Batmobile Gotham Cityssä.


Apollo IE on ulkoisesti aerodynaaminen taideteos ja se näyttää tieteiselokuvan tai Batmanin autolta. Sisällä sykkii perinteitä kunnioittava 6,3 litrainen vapaasti hengittävä V12, mikä on kehitetty yhteistyössä Autotecnica Motori -yhtiön kanssa. Moottori tuottaa 780 hevosvoimaa tehoa ja 760 Nm vääntöä. Kierroslukumittarin neula kohoaa vaivattomasti jopa 9000 minuuttikierroksen kohdalle.

Apollo IE:n runko ja kori on tehty lähes täysin hiilikuidusta ja sen aerodynaamiset osat kehittävät melkoisen downforcen, sillä ajettaessa 300 km/h, ilma painaa autoa tietä kohti jopa 1350 kilon voimalla. Apollo IE kiihtyy 2,7 sekunnissa 0-100 km/h ja sen huippunopeus on 335 km/h.

Apollo IE -superautoa valmistetaan käsityönä vain kymmenen kappaletta ja yhden kappaleen perushinta ilman lisävarusteita on huikeat 2,3 miljoonaa euroa!

Apollo IE

Apollo IE