Lada 1200 –limusiinissa on neuvosto-henkinen sisustus Lenin-tauluineen.

Autojen kustomointiin erikoistunut Attila Horvath –niminen unkarilaissuunnittelija on lähestynyt edustustason autoa hieman toisesta näkökulmasta. Kohteeksi on nimittäin valikoitunut suomalaisillekin tuttu Lada ”Nappisilmä” 1200, joka tosin Horvathin käsissä on saanut limusiinin mittasuhteet. Kuvista päätellen viimeistelyn ja tyylin taso on hyvällä tolalla, ainakin jos tykkää Neuvostoliiton aikaisesta kommunistinostalgiasta!

Aikanaan Budapestissä esitelty limo-Lada näyttää valkoisena ja pidennettynä yllättävänkin maukkaalta, ja herättää kanssaihmisissä varmasti hilpeyttä ja hyvää mieltä. Valkoinenhan on vakiintunut limusiinien väri, joka yleensä nähdään lähinnä amerikkalaisen Cadillacin tai Lincolnin limossa, mikä tekee Ladasta vain entistäkin huvittavamman. Rakentajalla on selvästikin käsitys mitä on ollut tekemässä, sillä kokonaisuus olisi ollut helposti pilattavissa vaikkapa kammottavilla ylisuurilla kromivanteilla. Nyt alla näyttäisi olevan Ladan tyylille uskolliset peltivanteet, jotka korostavat Ladan alkuperäistä ulkonäköä – pituutta lukuun ottamatta!


Kommunismin ajan teemat jatkuvat myös Ladan sisätiloissa, joista löytyy nostalgiset puujäljitelmätasot ja hyllyköt, jotka vievät ajatukset välittömästi Ladan synnyinsijoille aivan 70-luvun alkuun. Kokonaisuuden kruunaa kirkkaanpunainen Ladan logolla varustettu pieni jääkaappi, jossa on hyvä säilyttää Stolichnaya-pulloja. Autosta löytyy myös puhelin, joka on tietenkin sekin punainen, ja langallista mallia. Seinältä katselee itse Lenin, joka on alistettu kovin kapitalistisen viihteellisten keksintöjen, kaiuttimien ja kuvaputkitelevision seuralaiseksi.

Itse Vladimir Putinkin olisi varmasti vaikuttunut näin asiallisesta kulkupelistä. Öisellä kadulla bongattu limusiini-Lada on nimittäin vaikuttava näky: Katso video alta!