Lahden Classic Motor Show tarjosi huiman kattauksen klassikkoja – tämän vuoden teemana olivat brittiautot

Autoharrastajat suuntaavat jälleen vapun jälkeisenä viikonloppuna Lahden Classic Motor Show’hun. Ensimmäinen näyttely järjestettiin 10 vuotta sitten, ja tapahtuma on kasvanut sen jälkeen lähes megaluokan kattaukseksi erilaisia klassikkoja. Tänä vuonna nähtävää riittää neljässä eri hallissa, ja tarjonta ulottuu vanhoista traktoreista Porscheihin.

Varsinaisena teemana toimivat kuitenkin brittiautot, joille on omistettu oma hallinsa. Siellä on näytteillä tutumpien Rovereiden ja Vauxhallien lisäksi mm. Jensen Interceptor ja erikoinen kolmipyöräinen Bond Bug. Myös muutamia nostalgisia hyötyajoneuvoja on esillä, klassista Land-Roveria unohtamatta.


Myös 50-vuotisjuhliaan viettävät Opel GT, ”Strich Achtina” tunnettu Mercedes W114/W115 ja ensimmäisen sukupolven Ford Escort bongattiin luonnollisesti paikalla. BMW-kerhon osastolla on puolestaan esillä ultraharvinainen BMW 328 1930-luvun lopulta, joka on alkuperäinen Suomi-auto. Myös messuhallin edustan parkkipaikka toimii omana ulkonäyttelynään, koska sinne saa pysäköidä vain yli 30-vuotiaita autoja. Pysäköityjen laitteiden joukosta erottui myös muutama maailmanluokan erikoisuus, kuten Suomessa jo pitkään majaillut BMW M1 ja 1930-luvun avomallinen Rolls-Royce.

Tässä parhaat palat näyttelystä: