Lähes ajamaton 60-luvun jenkkifarkku reilulla kuudella tonnilla? Halvalla saa, kun etsii oikein.

Kun unohtaa kliseiset Mustangit, Chargerit ja Camarot, voi löytää jotain muuta hyvää murto-osalla edellä mainittujen hintatasosta. Sen sijaan, että maksaa mahtisumman halutusta autosta, joka pahimmillaan paljastuu ruostepeikon syömäksi raadoksi, voi päästä pikkurahoilla kiinni todelliseen helmeen. Tämä tosin edellyttää mielikuvituksen käyttöä, jossa katse suunnataan halutuimmista autoista vastakkaiseen leiriin. Jälkimmäistä toista osastoa edustaa parhaimmillaan juttumme vuosimallin 1967 Rambler American farkku, jolla on vaivaiset 12 tuhatta mailia mittarissa!

American Motors Corporationin kadonneena merkkinä Ramblerit ovat outolintuja, jotka eivät koskaan ole päässeet suuren arvostuksen piiriin. Kyseessä on kuitenkin huippukuntoinen, ja tyylipuhdas 60-luvun kantikas Amerikanauto, joka miellyttää Jenkkiautofanin silmää mitä suurissa määrin. Kun krumeluurivapaan Ramblerin huutohintakin on Ebayssa kirjoitushetkellä mitättömät 5,700 dollaria, ja osta heti –hintakin vain 7000 taalaa, luulisi auton menevän kaupaksi heittämällä.


Nähtävästi Sun Gold –niminen maalipinta on alkuperäinen, ja se sopii Americanin pintaan korostaen solakoita korinmuotoja. Myyjä kertoo Ramblerista löytyvät kolmilovisen vaihteiston, joka riittää kiireettömään matkantekoon vallan mainiosti. Myös siistikuntoinen sisusta vaikuttaa alkuperäisen koskemattomalta, mikä ei autolla ajetut vajaat 20,000 kilometriä huomioiden ole mikään varsinainen ihme. Auton mukana ei ainoastaan seuraa läjä alkuperäisiä AMC:n esitteitä, vaan myös alkuperäinen auton ostokuitti on vielä tallella.

Rambler on ollut uutena edullinen auto hankkia, sillä se on maksanut vuonna 1967 hieman alle 2400 dollaria, mikä inflaatiokorjattuna tekee nykyeuroissa käsittämättömät 16,000 euroa! Summa on niin naurettava, että allekirjoittanut voisi kuvitella maksavansa mielellään saman summa juuri tehtaalta rullanneesta farkkurämpylästä, mikäli siis olisi hyvää harrasteautoa vailla. Autoon on myös asennettu ostettaessa tukevampitekoiset jouset ja iskunvaitimet 6,50 dollarilla, sekä turvavyöt hintaan 9,45$. Pellin alta löytyy kolmen litran rivikuutoskone yhdellä kaasuttimella varustettuna, mikä on tunnettu hyvästä luotettavuudestaan. Jos kyseessä olisi Fordin, Chevyn tai Moparin tuotos, niin huudetut summat olisivat viisinumeroisia ilman, että kukaan ihmettelee asiaa. Toivotaan, että tämä säilymä-Rambler päätyy vielä hyvään kotiin, joka osaa arvostaa autoa sen hintalappua enemmän.

Katso auton myynti-ilmoitus tästä!