Legendaarisen McLaren F1-superauton suunnittelijalta uusi superauto

Gordon Murray on tehnyt Formula 1-piireissä hyvää työtä muun muassa Brabham-tallin suunnittelijana ja McLaren-tallin teknisenä johtajana, mutta siviilissä hänet tunnetaan legendaaristen McLaren F1- ja Mercedes-Benz SLR McLaren- superautojen suunnittelijana. Nyt Murray kehittää uutta superautoa oman yrityksensä, Gordon Murray Automotive, leivissä ja tulevan maatiekiitäjän työnimenä on T.50.

T.50 -superautosta tulee Murrayn mukaan ”vaatimattomasti” aerodynaamisin, puhdasverisin, kevyin ja kuljettajakeskeisin superauto, mitä on koskaan tehty. Takavetoisen T.50:n vapaasti hengittävä noin nelilitrainen Cosworth-GMA  12-voimanlähde tuottaa 650 hevosvoimaa ja 450 Nm vääntöä, ja moottorin kierrosrajoitin puuttuu peliin vasta 12100 minuuttikierroksen kohdalla. Moottori on sijoitettu auton keskelle, kuten myös kuljettajan penkki, millä on haettu ajamiseen hävittäjämäistä fiilistä. Hiilikuidusta valmistetun korin ansiosta auto painaa vain 980 kiloa.


Huiman suorituskyvyn lisäksi, T.50:n luvataan tarjoavan superautoissa ennen näkemätöntä mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Autoon mahtuu kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa, kuten vuonna 1992 julkistetussa McLaren F1-superautossa. T.50 tarjoaa lisäksi myös kohtuullisen tavaratilan, mikä ei ole kovin tavallista tämän luokan superautoissa.

T.50 -superautoja valmistetaan vain 100 kappaletta, ja sen hinta tulee olemaan ennen veroja huimat kaksi miljoonaa puntaa, eli reilut 2,2 miljoonaa euroa.