Legendan paluu! Honda Monkey syntyi uudelleen kevytmoottoripyöränä

Honda Monkey

Kaikki jo hyvän aikaa sitten nuoruutensa viettäneet muistavat ikonisen Honda Monkey -mopon, jota myytiin aikonaan Suomessakin yli 32 000 kappaletta.

Honda Monkey Z50 -mopo oli varustettu viisikymmentäkuutioisella nelitahtimoottorilla ja erottui edukseen kehräämällä kuin kissa muiden räpättimien joukossa. Monkeyn istuinkorkeus oli melkoisen matala ja kasvukäyränsä huipulla ollut nuorimies joutui ajamaan sitä lähes polvet suussa. Monkeyllä sai kuitenkin aikoinaan respektiä ja ehkä jopa pesääkin. Vanhat Monkeyt ovat vieläkin arvossaan, sillä hyväkuntoisista yksilöistä pyydetään netissä jopa yli 2000 euroa.

Nyt Honda tuo Monkey-nimen uudelleen listoilleen, mutta tällä kertaa 125-kuutioisena kevytmoottoripyöränä. Uusi malli on hieman isompi kuin esikuvansa, mutta 776 millin istuinkorkeudellaan kuitenkin samoilla linjoilla. Uusi Monkey on täysin aikuisen ajettavissa, joten keski-iän ihmeellisestä ajasta nauttiva mieskin voi nostalgiapäissään hankkia sellaisen. Kuutioiden lisäksi Monkey on päivitetty ajan tasalle, sillä siitä löytyy elektroninen polttoaineen ruiskutus, LED-ajovalot, ABS-jarrut ja säädettävä iskunvaimennus.


Ensimmäiset Honda Monkey 125 -mallit saapuvat jälleenmyyille heinäkuussa 2018 ja sen suositushinta on 3990 euroa.

Honda Monkey Honda Monkey Honda Monkey