Lewis Hamilton on myös Ferrari-miehiä – F1-tähden 599 GTO bongattiin Monacossa

F1-sarjan brittikuski Lewis Hamilton käy parhaillaan Mersun ratissa kovaa taistoa Ferrarin Sebastian Vetteliä vastaan. Pelissä on maailmanmestaruus, joten miesten tunteet ovat kuumenneet radalla välillä yli äyräiden. Hamiltonilla on silti lukkarinrakkautta Ferrariakin kohtaan, ja mies onkin todennut, että jokaisen kuskin unelmana on päästä joskus Maranellon punaisen paholaisen rattiin.

Hurjimmissa huhuissa Lewis Hamiltonia on jo soviteltu italialaistalliin ja Vetteliä vastavuoroisesti Mersulle, koska saksalaistiimissä ei ole tällä hetkellä yhtään kotimaista kuljettajaa. Tämä voi hyvin jäädä päiväunen tasolle, mutta ainakin siviilissä Hamilton nautiskelee jo Maranellon oreista. Hänen tallistaan löytyy nimittäin Ferrarin hyperauto, eli lähes 1000-heppainen LaFerrari kokopunaisena. Lisäksi Monacossa bongattiin nyt miehen viimeisin lelu, eli musta 599 GTO.

GTO ei edusta enää aivan Ferrarin uusinta tarjontaa, vaan tuorein vastaava malli tottelee F12tdf-nimeä. Auto on silti huippuarvokas ja haluttu, koska niitä valmistettiin ainoastaan mallinumeron kertomat 599 kappaletta. 599 GTO kehitettiin tavallisemman 599 GTB:n pohjalta, mutta aika moni osa laitettiin sporttisuuden nimissä uusiksi. Pellin alla mylvii perinteistä koulukuntaa edustava kuusilitrainen V12, jonka tehot riittävät varmasti Monacon kapeille kaduille.


Ferrarissa on nimittäin 670 heppaa sekä 620 newtonin maksimivääntö, ja huipputeho tulee käyttöön yli 8200 kierroksen kohdalla. Soundit ovat siis enemmän kuin kohdallaan, kun autolle antaa hanaa esimerkiksi  Monacon F1-katuradalta tutussa legendaarisessa tunnelissa. Hamiltonin yksilön ulkonäkökin on sopivan häijy, kun väritys on kokomusta vanteita myöten.

Monte Carlossa asuvan brittikuskin kokoelmaan kuuluu vielä muitakin superautoja. Niistä tunnetuin on hänelle räätälintyönä tehty violetti Pagani Zonda 760LH, jota vauhdittaa Mercedes-AMG:n moottori Hamiltonin F1-kilpurin tavoin. Lisäksi hänen tallistaan löytyy ainakin Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, joita on tehty valmistettu 150 kappaletta. Miehellä on todennäköisesti muutama muukin kulkupeli, koska hänen vuosipalkkansa on yli 40 miljoonaa dollaria.