Lontoolaiset voivat kohta hieraista silmiään – Mark Webber lähtee kaupungin aamuruuhkaan Porschen Le Mans -kilpurilla

Autonvalmistajat järjestävät välillä mainostempauksia, joissa kilpa-autoja tuodaan kaupunkien keskustoihin ja muualle tavallisen kansan pariin. Tällöin näytösajoja varten organisoidaan yleensä jokin tavalliselta liikenteeltä suljettu alue, mutta tämänkin voi tehdä toisin.

Julkisuuteen on nyt putkahtanut tietoja, joiden mukaan entinen F1-tähti ja Porschen nykyinen WEC-kuski Mark Webber aikoo tuoda Lontoon keskustaan 919 Hybrid -ratakilpurinsa. Webber voitti autolla viime vuonna pitkän matkan kisoista koostuvan WEC-sarjan maailmanmestaruuden. Lisäksi Porschen kilpurilla on valloitettu kaksi viimeistä Le Mansin 24 tunnin kilpailua, joten kyse ei ole mistään turhasta laitteesta.

porsche_2


Webber aikoo ajaa Porschellaan Lontoon tunnetuimpien maamerkkien ohitse, ja reitin varrella ovat mm. Park Lane, Charing Cross -risteys, Victoria Embankment -rantakatu Thamesin partaalla, Parlamenttiaukio, Piccadilly Circus ja Westminsterin silta.

porsche_4

Tällä kertaa yhtäkään katua ei suljeta vajaan neljän mailin mittaista näytösajoa varten, vaan Webber sukkuloi Porschellaan normaaliliikenteessä aamukuuden ja -seitsemän välillä. Australialaistähti jakaa siis reittinsä tavallisten työmatkalaisten kanssa, mutta aivan ylhäisyydessä yksinäisyydessä hän ei silti pääse ajamaan.

porsche_3

919 Hybridiä ympäröi nimittäin kahdeksan poliisiautoa, jotka varmistavat ajon sujuvuuden. Webber on omien sanojensa mukaan todella innoissaan Lontoon-ajelustaan, koska Porschen kilpurilla ei ole tätä ennen koskaan ajettu yleisillä teillä. Jäämme odottamaan, koska Kimi Räikkönen tai Valtteri Bottas tuovat F1-kilpurinsa Suomen kaduille.