Maailma ei tarvitse tällaisia esikuvia: Mies rakensi kammottavan ruman Mercedeksen!

Siinä se nyt jököttää. Kerran niin jylhä ja veistoksellinen Mercedes-Benz, joka on ollut monen automiehen unelmien täyttymys. Valitettavasti joillekin tämä jo vuodesta 1883 ammentava kolmisakaraista tähteä nokallaan kantava automerkki ei riitä sellaisena, kuin sen luojat ovat tarkoittaneet. Tämän jutun kuvissa esiintyvä tummanpuhuva, ja muodoiltaan sanoin kuvaamaton Mercedes vetää nimittäin hiljaiseksi. Hyvin hiljaiseksi.

Kyseessä on alun perin ollut CLK-malli, joka on kokenut täydellisen uudelleensyntymän. Siinä on hieman Chryslerin takavuosien PT cruiseria, ja kumarrusta Hot Rod –maailmaan. Takaosasta puolestaan tulee mieleen etäisesti 70-luvun alun Dodget. Parhaiten auton edellisen elämän tunnistaa kyljestä oven tietämiltä, mikä muistuttaaa raiskatun CLK:n kokemasta kohtalosta. Auto löytyy Britanniasta, ja täysin ymmärrettävistä syistä sen omistaja ei halua esiintyä nimellään.


Merkkiuskollisena miehenä rakentaja on käyttänyt lähes yksinomaan Mercedeksen alkuperäisosia mukaan lukien 3.2-litran V6, voimansiirto ja iskunvaimennus. Runko itsessään on rankalla kädellä modifioitu, mutta siinä on täsmälleen CLK:n alkuperäisten mittojen mukainen akseliväli. Kori tosin on korkeammalla kuin alkuperäisessä autossa. Auton 40-luvun mieleen tuovat lokasuojat on taivuteltu suorasta pellistä. Peräosa on myös kokenut täydellisen muodonmuutoksen, ja siinä on aikaisempaa isompi tavaratila, joskin peräluukku on pienempää mallia.

Auton omistaja selittää, että hän halusi rakentaa aidosti mukavan custom-auton. Hänen mukaansa useimmat V8-koneella varustetut Hot Rodit ovat kamalan epämukavia ajaa pitkiä matkoja. Miehen sanomisissa voi olla totuuden siementä, mutta automuotoilusta tämä Pelle Peloton ei kaikesta päätellen tiedä tuon taivaallista. Toisekseen auton omistajalle on kuulemma mahdottoman tärkeää, että hänen töitään joko rakastetaan tai vihataan. Antaa kuvien tässä kohtaa puhua puolestaan kumpaan leiriin sopii kuulua!