Maailman ensimmäinen ostettava lentävä auto on nyt tilattavissa netistä.

Jurnutat pitkin Hämeenkatua sekavassa ruuhkassa keskellä ratikkatyömaata, ja kiroat Tampereen taloutta kaatanutta kaaosta. Eteesi valoihin pysähtynyt Mersu-kuski räplää kännyään, eikä huomaa valojen vaihtumista. Tööttäät äänimerkkiä, mutta valo ehtii vaihtua takaisin punaiseksi. Sen sijaan, että heiluttelisit nyrkkiä ja huutaisit ääneen autossasi, painat kylmän viileästi nappia kojelaudasta, ja autosi katolle taittuvat ropellit. Pian nouset ilmaan ja lennät koko helvetillisen jonoletkan yli määränpäähäsi.

Kas siinä oivallinen skenaario hollantilaisen helikopteri-tyyppisen PAL-V -lentoauton markkinoimiseksi Suomenkamaralla. Kovin yleistä näkyä tästä ei vielä ole odotettavissa, sillä tämä puolen miljoonan euron hintainen kulkupeli on mahdollista vasta varata etukäteismaksua vastaan firman nettisivujen kautta. Kuljettajat tarvitsevat myös lentolupakirjan, joka sisältyy hintalappuun. Ensimmäiset autot on luvattu toimitettaviksi ensi vuoden puolella.

Auto esiteltiin Geneven autonäyttelyssä Sveitsissä, ja kerää nyt kansainvälistä huomiota ympäri maailman. Auton huippunopeus tiellä on noin 160km/h, ja ilmassa 180km/h. Lentokorkeus rajoittuu kapistuksella vajaaseen 3,5 kilometriin, ja toimintamatka vajaaseen 600 kilometriin.


Auton lentokuntoon saattaminen ei tapahdu aivan yhtä helposti kuin alun esimerkissämme, mutta yritys lupaa sen tapahtuvan alle 10 minuutissa. Tämä tosin edellyttää manuaalista osien paikalleen asettamista auton ulkopuolella. Auton käsittelyssä tulee huomioida riittävä tila lentohärvelin nousuun- ja laskuun lähdöissä. Jos siis taskuissa polttelee ylimääräiset puoli miltsiä nyt on elämäsi tilaisuus näyttää lentoauton munat sille uuden Jaguarin ostaneelle naapurin Jormalle.