Maailman nopein mikroauto kulkee sähköllä ja kiihtyy 1,5 sekuntia 0-100km/h – hintaa yli 50 000 euroa

Kanadalainen Team Daymak valmistaa Daymak C5 Blast -mikroautoa, jonka voimalinja on täysin sähköinen ja se kiihtyy 1,5 sekunnissa 0-100km/h – sehän on nopeammin kuin Formula 1, miten se on mahdollista?

Daymak C5 Blast -mikroautossa on takapyörille voimaa tarjoavan 48v/10KW-sähkömoottorin lisäksi myös kaksitoista EDF-moottoria, joista neljä työntää autoa eteenpäin ja loput lisäävät downforcea, pitämällä auton tiukasti tiessä kiinni. EDF-moottori on ikään kuin sähköinen suihkumoottori, joka pyöriessään hurjaa vauhtia, työntää autoa eteenpäin kuten lentokoneen suihkumoottori.

Sähkömoottori saa virtansa 2400 Wh:n akustosta ja EDF-moottorit 5000mAH akustosta, mutta valmistaja ei ole julkistanut miten pitkälle akkujen varassa pääsee. Se onkin täysin epäolennainen tieto, sillä hurja mikroauto on tehty periaatteessa huvin vuoksi, eli hurjasta kiihtyvyydestä ja vauhdista nauttimiseen, eikä kestävyyskilpailuihin. Huh, mikä laite!


Niin, ja hintaakin tällä huvilaitteella on, sillä sen saa omakseen 59 999 USA:n dollarilla, eli suurin piirtein 53 250 eurolla. Hyvä puoli on se, että tästä härvelistä ei tarvitse maksaa autoveroa!

Blast GO-Kart C5 tiiseri- ja testiajovideo: