Mad Maxin hurjassa Cadillac-monsteriautossa on tuplakappaleet melkein kaikkea, myös kaksi V8-konetta

Toistaiseksi viimeisimmässä sarjan neljännessä osassa Mad Max: Fury Roadissa (2015) yksi mieleenpainuvimmista autorakennelmista on melkoisessa etukenossa kulkeva monster truck –tyyppinen Caddy, joka on selvästikin rakennettu ainakin kahdesta ’59 Eldoradosta. Tämä kunnioitusta herättävä liikkuva linnoitus on nimeltään ”The Gigahorse”, ja nähdään elokuvassa pääpahis Immortan Joen siirtymävälineenä.

Elokuvan maailmanlopunhenkisisten kulkupelien suunnittelusta vastuussa ollut tuotantosuunnittelija Collin Gibson toteaa autosta harvinaisen osuvasti: ”Maailmassa, jossa juuri mitään ei ole enää jäljellä on valta hänellä, jolla on kaikkea kaksi kappaletta”. Alkujaan autossa piti olla Cadillacin korin päällä tankeista tutumpi tykkitorni, mutta tämä vaihdettiin jossain vaiheessa paljon mielikuvituksellisempaan tuplaideaan. Paitsi että Caddyn takaosia on kaksi päällekkäin on autossa myös kaksi Chevyn 502Cid isolohko veekasia, jotka tuottavat yhteensä yli 1000 heppaa.

Auton massiiviset renkaat ovat puolestaan lainattu traktorista, joista taaimmaiset kumit ovat 70-tuumaiset. Kolossilla on raportoitu ajettavan jopa 125km/h huippuja, mikä tekee laitteesta melkoisen helvetinkoneen. Järkäleen tekemistä varten piti tuhota kaikkiaan neljä ’59 Caddya, mikä ei välttämättä ole mikään ilotuutinen jenkkiautofaneille. Tällaiset projektit eivät ainakaan alenna jo valmiiksi korkealla tasolla pyörivien siipikaunottarien hintaa. Toisaalta lopputulos on sen verran härski ja onnistunut, että annettakoon teko anteeksi tämän hienon autoleffasarjan nimissä.


Lähde:

http://madmax.wikia.com/wiki/The_Gigahorse