Mäkättääkö muija? Haittaako helle? Ei hätää, tässä perusohjeet autossa nukkumiseen.

Kumipyörillä varustetun peltilooran uumeniin voi olla tarvetta syöksyä muutoinkin kuin ukkoskelillä tai anopin yllätysvisiitillä. Tässä onkin lyhyt oppimäärä autossanukkujille:

1. Älä jätä autoasi sakkopaikalle. Varmista, että muut tiellä liikkujat eivät esty kulkemasta autosi takia.

2. Varaa mukaan leiriytymisvälineet. Kertakäyttögrillillä, makkarapaketilla ja mäyräkoiralla pääsee jo pitkälle.


3. Nuku pää ylemmällä tasolla, ettei veri pakkaudu päähän. Tämä on hyvä huomioida, jos auto on pysäköity esim. rinteeseen.

4. Varaa mukaan myös henkiinjäämisvälineet. Näihin kuuluvat niin kartta, kompassi, ensiapulaukku kuin tulitikut ja Rambopuukko.

5. Pidä huolta elektroniikan latauksesta. Kännykät ja navigaattorit pitävät sähkövirrasta, joten nämä on syytä jättää yöksi lataukseen. Aurinkopaneeli auton katolla on kiva lisä, niin aamulla ei tulisi ikävää ”ynnyn-nynnyn”-ääntä virta-avaimesta väännettäessä.

6. Kun HK:n sinisestä on vakuumipaketti jäljellä, ja kaljatkin juotu tulee nälkä ja jano. Varaa siis lisää kaljaa ja makkaraa matkaan mukaan. Leiriytymiseen ja nukkumiseen suositellaankin farmari- tai pakettiautoa, mieluiten vielä Viron tai Latvian kautta täydennettyä.

7. Investoi mukavaan ja kunnolliseen nukkuma-alustaan. Jyskistä ostettu halpa kämäpatja ei mitenkään voi olla yhtä hyvä kuin kallis ja laventelintuoksuinen Kruunukalusteen vastaava.

8. Katso ennen maatamenoa kännykästäsi joku kiva elokuva. Jynkkyfilmit ovat suositeltuja varsinkaan kun vaimokaan ei ole matkassa mukana huomauttelemassa ikäviä kommentteja elokuvaelämyksen tasosta.

9. Muista ottaa mukaan Maglite, niin näet kaivaakin sen puhelimen esille yön tunteina. Öljylamput ja myrskylyhdyt lähipuiden oksilla tuovat myös mukavasti tunnelmaa ja valoa. Jälkimmäisten käyttöä ei tosin suositella, jos suurin osa mukana olleista virvokkeista on jo ehditty nauttia.

10. Pidä huolta hygieniastasi. Autossa ei ole aina mahdollista peseytyä, joten on parasta pitää itsensä puhtaana ja erossa hiostavista hommista. Jätetään siis tällä kertaa ne liftaritytöt noukkimatta kyytiin.

Lähde:

https://www.rei.com/blog/camp/a-different-kind-of-car-camping-11-tips-for-sleeping-in-your-car