Otimme seitinohuet tyypit uudesta Marvel’s Spider-Man Playstation-pelistä

Marvel’s Spider-Man

Saimme viime kuun puolella PlayStation® 4 -konsolille yksinoikeudella julkaistun Marvel’s Spider-Man -pelin testiin ja päätimme ottaa siitä seitinohuet tyypit. Marvelin ja pelistudio Insomniac Gamesin yhteistä kädenjälkeä oleva peli vie tällä kertaa ”hämiksen” kokonaan uuteen toimintaseikkailuun New Yorkin pilvenpiirtäjien keskelle.

Tarina esittelee aiempaa kokeneemman Peter Parkerin, joka tasapainoilee niin arjen haasteiden kuin rikollisuuden torjumisen välillä. Kokemuksesta on hyötyä, sillä pelaaja pääsee suoraan kiinni toimintaan, ilman turhia historian kertauksia. Peli alkaa taistelulla pilvenpiirtäjässään majailevaa Fisk nimistä pääpahista vastaan ja matkalla on selvittävä räjähdyksistä, tulipaloista ja useista muista roistoista, jotka tekevät kaikkensa päästäkseen Hämähäkkimiehestä eroon.

Marvel’s Spider-Man


Pelaajalla on aseinaan perinteiset nyrkit, jalat ja seittilingot, mutta myös ympäristön esineitä voi käyttää hyväkseen. Seitillä voi napata vaikka kadulla lojuvan roskiksen ja huitaista sillä roistot unten maille. Hämähäkkiaisti varoittaa uhkaavista vaaroista ja ympäristöä voi skannata napinpainalluksella. Lisää hyökkäysvoimaa saa puku- ja asepäivityksistä, joita voi tehdä keräämällä poletteja, esimerkiksi kuvaamalla maamerkkejä, kuten kuuluisaa Empire State Building -pilvenpiirtäjää.

Ensimmäisen toimintaosuuden jälkeen himmaillaan hetki labrassa korjaten robottikäsien kärähtäneitä virtapiirejä, kunnes seuraava tehtävä on jo ovella. Peli tarjoaa aika ajoin myös muita pienä haasteita ja pähkinöitä purtavaksi.

Marvel’s Spider-Man

Pelin kontrollit ovat suhteellisen helppoja ja peli neuvoo niiden käytössä sitä mukaa kun tarvetta ilmenee. Alkuun pahikset putoilevat vaikka hakkaisi vain epäjohdonmukaisesti kaikkia näppäimiä, mutta pelistä toki nauttii enemmän ja kädet väsyvät vähemmän, kun malttaa opetella kunnon liikkeet ja lyöntisarjat. Tästä on hyötyä myös isompien korstojen kohdalla, jolloin pitää käyttää vähän älliäkin, että niistä pääsee eroon. Allekirjoittaneella taisi mennä noin kymmenkunta kertaa uusiksi, ennen kuin herra Fisk oli kääritty seittipakettiin ja luovutettu poliisin haltuun.

Pelin grafiikka on erinomaista ja pelikenttä on kiitettävän laaja. Ympäristö reagoi hämiksen liikkeisiin ja muun muassa kadulla aamukahveineen laahustavat ihmiset saattavat kimpaantua, jos pelaaja putoaa vahingossa seitteineen näiden niskaan. Mikäli seittiliaanien varassa keinuminen ja juokseminen käy tylsäksi, voi aina hypätä vaikkapa taksin katolle ja antaa sen viedä eteenpäin.

Marvel’s Spider-Man

Peli on Marvelin ja pelistudio Insomniac Gamesin pieteetillä toteutetun pitkän yhteistyön tulos. Legendaarinen Insomniac Games tunnetaan muun muassa peliklassikoista kuten Rachet & Clank ja Spyro the Dragon, jotka debytoivat aikoinaan jo ensimmäisillä PlayStation-konsoleilla.

Marvel’s Spider-Man on saanut julkaisunsa yhteydessä lämpimän vastaanoton myös muissa medioissa. Kansainvälisesti arvostetulla Metacritic-sivustolla peli on saanut arvosanan 87/100, mikä asettaa teoksen suoraan PS4-pelien kärkijoukkoon. Suomalaisista pelisivuistoista Muropaketti.com antaa pelille täydet viisi tähteä ja nimeää sen pakkohankinnaksi kaikille PlayStation 4:n omistaville. Myös videopelaamiseen erikoistunut Pelaaja myöntää pelille kiitettävän arvosanan 9/10 sekä Pelaajan valinta -erikoismaininnan, kuvaillen samalla peliä Hämähäkkimiehen parhaaksi peliesiintymiseksi.

Jokamies.fi:n arvosana pelistä on 4.5/5

Marvel’s Spider-Man  pelin suositusikäraja on 16 vuotta.

Marvel’s Spider-Man