Mazda MX-5-roadsterin kovakattoinen versio palkittiin Best of the Best ‑muotoilupalkinnolla

Mazda MX-5 RF
Mazda MX-5 RF

Mazda sai osakseen jälleen yhden merkittävän kunnianosoituksen Essenin Aalto-Theater-oopperatalossa, kun MX-5 RF ‑automallin ”KODO – Soul of Motion”  ‑muotoilu palkittiin Red Dot: Best of the Best –palkinnolla.

Neljännen, eli ND-sukupolven MX-5 huomioitiin korkeimmalla tunnustuksella vuosittaisessa Red Dot ‑palkintogaalassa jo toistamiseen, sillä legendaarisen roadsterin pehmeäkattoinen versio sai saman palkinnon vuonna 2015. Nyt palkittu, avattavalla kovalla katolla varustettu RF-versio (”Retractable fastback”) lanseerattiin Euroopassa aikaisemmin tänä vuonna.

Tyyliä ja toiminnallisuutta mielikuvituksellisesti yhdistelevän RF:n erikoisuutena on kolmiosainen kova katto, joka avautuu ja sulkeutuu sähkötoimisesti 13 sekunnissa. Uutuusmallissa yhdistyvät umpi-coupén käytännöllisyys säällä kuin säällä ja vuonna 1989 esitellyn alkuperäisen ”NA” MX-5:n avoautomainen viehätysvoima.


RF-versio jakaa pehmeäkattoisen ND-mallin kanssa aggressiivisen ja vahvan yleisilmeen, lyhyet etu- ja takaylitykset ja SKYACTIV-teknologian – sekä tietysti ajonautinnon, jota maailman eniten myydyn kaksipaikkaisen automallin omistajat ovat oppineet arvostamaan.

Muotoilijoista, professoreista ja toimittajista koostuva 39-henkinen Red Dot ‑palkintoraati myönsi Best of the Best ‑palkinnon tänä vuonna vain 102 tuotteelle yli viiden ja puolen tuhannen ehdotuksen joukosta. Kunnianosoituksen saivat siten vain poikkeuksellisimmat muotoiluluomukset.

Mazdan KODO-muotoiluun pohjautuvat automallit ovat saaneet yhteensä kuusi Red Dot ‑palkintoa, kun tämänvuotinen palkinto lasketaan mukaan: vuonna 2015 palkittiin pehmeäkattoisen MX-5:n ohella myös Mazda CX-3 ja Mazda2, vuonna 2014 palkinnon sai Mazda3 ja vuonna 2013 Mazda6. Red Dotin palkintokriteereitä ovat innovatiivisuus, toiminnallisuus, ergonomisuus, symboliikka ja tunteisiin vetoavuus, laatuvaikutelma ja ekologinen kestävyys.

Mazda MX-5 RF
Mazda MX-5 RF katolla ja ilman.